Comunitat Valenciana

Psicòlegs i educadors creuen que la polèmica sobre centres de menors crea "alarma social" i augmenta la vulnerabilitat

Els col·legis oficials de Psicologia i d'Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana han rebutjat la polèmica sorgida en el debat polític entorn dels suposats abusos en centres de menors perquè, segons afirmen, crea "una alarma social" que "en cap cas beneficia a l'interés superior dels xiquets, les xiquetes i adolescents", sinó que contribueix a incrementar la seua "situació de vulnerabilitat".

En un comunicat conjunt, les organitzacions col·legials expressen el seu rebuig a "la polèmica creada entorn dels centres de menors i les acusacions en les quals es posa en dubte el treball dels i les professionals del sistema de protecció, creant-se una alarma social que en cap cas beneficia a l'interés superior dels xiquets, les xiquetes i adolescents, més prompte contribueix al fet que la seua situació de vulnerabilitat siga encara major".

Els col·legis subratllen que aquests treballadors són "persones professionals compromeses amb la infància i l'adolescència", que desenvolupen la seua tasca "per a garantir els drets fonamentals de xiquets, xiquetes i adolescents, així com la seua integritat física, psíquica, psicològica i moral enfront de qualsevol forma de violència".

"Ens empara la Llei Orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i adolescència enfront de la violència, que ens dota d'un marc legislatiu per a poder fer-ho de manera adequada", recorden, al mateix temps que defèn que hi ha "grans professionals de la Psicologia i de l'Educació Social treballant diàriament amb la infància i adolescència, detectant i posant solució a les situacions en les quals xiquets, xiquetes i adolescents puguen estar en risc de patir violència i abusos".

"Els col·legis professionals que treballem en Infància i Adolescència i de manera interdisciplinària, conjuntament amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, dissenyem i duem a terme des de fa 5 anys, una formació sobre diferents temes com: el bon tracte, l'educació en valors, la prevenció de la violència de gènere, la igualtat, la prevenció de les conductes de risc, etc. en la qual participen la majoria dels i les professionals de la Comunitat Valenciana", argumenten.

Així mateix, apunten que des dels col·legis professionals es defèn la col·legiació com a garant de bones pràctiques i de compliment d'un codi deontològic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento