Comunitat Valenciana

L'interior de la Comunitat Valenciana clareja amb gelades generalitzades amb temperatures de fins els -9º

L'interior de la Comunitat Valenciana ha clarejat aquest dimarts amb gelades generalitzades ja que s'han registrat temperatures de fins a -9,1º, mentre que prop de la costa també s'han anotat alguns valors per davall de zero, segons Aemet.
Gebra aquest dimarts en els camps de València
Gebra aquest dimarts en els camps de València
EUROPA PRESS
Gebra aquest dimarts en els camps de València

Així, el termòmetre s'ha desplomat a Ademús fins als -9,1º, Villena, -7,9º; Xalans, -7,8º; Vilafranca, -5,6º; el Pinós, -5º; Utiel, -4.5º;Atzeneta del Maestrat, -3,4º; Sagunt, -2,2º; Sogorb, -2.1º; Aeroport de València, -2º; Torís, -1,9º; Bicorb, -1,6º; Xàtiva, -1,2º; Ontinyent, -1,1; Barx, -0,5 i Llíria, -0,5.

Per la seua banda, la temperatura mínima en l'observatori d'Alacant, mesurada a 1,5 metres, ha sigut de 2,4º, però al costat del sòl, a 15 centímetres, ha sigut de 0,7. Per açò, el sòl estava cobert de rosada blanca en zones de vegetació periurbanes.

Sobre aquest tema, l'Agència de Meteorologia explica que en nits buidades d'hivern, de vent en calma i aire humit, la terra es refreda i l'aire que descansa sobre el sòl es refreda també, produint-se un fort gradient de temperatura entre l'aire al costat del sòl i a 1,5 metres, que és l'altura a la qual es realitzen les observacions.

A més, quan el refredament de l'aire al costat del sòl és intens, el vapor d'aigua passa directament a estat sòlid, formant-se xicotets cristalls de gel, que és la rosada blanca.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento