Comunitat Valenciana

El Consorci de Museus llança 'Trajectòries', una convocatòria per a revisar trajectòries artístiques valencianes

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) impulsa una nova convocatòria que té com a objectiu revisar en profunditat la trajectòria professional d'artistes, col·lectius o tendències artístiques de la Comunitat Valenciana. Es tracta de 'Trajectòries', que seleccionarà sis projectes de comissariat i presentarà els resultats al llarg de 2023, 2024 i 2025.
Archivo - Arxiu - Centre del Carme
Archivo - Arxiu - Centre del Carme
JUAN PEIRO/GVA
Archivo - Arxiu - Centre del Carme

Aquesta convocatòria pretén posar en valor i donar visibilitat al gran talent artístic dels creadors de llarg recorregut, en tota la seua heterogeneïtat i singularitat, després de l'èxit de les exposicions seleccionades en la primera edició que van servir per a donar a conéixer al gran públic les obres de Teresa Cebrián, Xisco Mensua, Ana Teresa Ortega, Fuencisla Francés, Mariben Domènech i Grup de Reüll.

L'objectiu és seleccionar sis projectes de comissariat que aborden en profunditat la trajectòria professional d'artistes o col·lectius amb un reconegut recorregut i en plena maduresa creativa, contribuint, alhora, a construir el relat de l'art contemporani a la Comunitat, explica José Luis Pérez Pont, director del CMCV i del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC).

En concret, els projectes seleccionats han de tindre com a objectiu la revisió de la trajectòria de l'artista o col·lectiu proposat, generant una lectura original i rigorosa, així com obrir vies d'investigació que suposen una aportació al corpus teòric entorn de l'art contemporani i fomentar la divulgació i el coneixement de l'escena artística contemporània valenciana.

Els projectes seleccionats es presentaran al llarg dels anys 2023, 2024 i 2025 en el Centre del Carme, en la Sala Ferreres-Goerlich, a més de poder exhibir-se en altres centres consorciats. El Consorci de Museus destina 420.000 euros a aquesta convocatòria, amb 70.000 euros per a cada projecte seleccionat.

D'ells, 6.000 euros són en concepte d'honoraris de comissariat, 6.000 més en concepte d'honoraris per a l'artista o col·lectiu que es revisa i fins el 58.000 euros per a cobrir el transport, el muntatge, el catàleg, la gràfica, el segur i altres despeses derivades de l'organització de l'exposició.

Els sis projectes els seleccionarà un jurat integrat per especialistes en la matèria, d'acord amb el codi de bones pràctiques en la cultura valenciana, garantint la presència de representants de la societat civil, expert en la matèria i del CMCV.

Està format per Rosa M! Castells, conservadora del MACA, a proposta de l'Associació Valenciana de Crítics d'Art (AVCA); Martí Manen, director de l'Index-The Swedish Contemporary Art Foundation, a proposta d'Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló (AVVAC); Concepción Ros, dibuixant, gestora i productora cultural, a proposta de l'Institut d'Art Contemporani (IAC-CV); Mª Carmen Amoraga, directora general de Cultura i presidenta de la Comissió Científic-artística del CMCV, i José Luis Pérez Pont com a director-gerent del Consorci de Museus.

El jurat triarà sis projectes i dos més que quedaran com a reserva en cas que algun dels seleccionats renunciara. Si considera que els projectes presentats no aconsegueixen la qualitat requerida, podrà deixar desertes les places que decidisca.

El termini de presentació s'obrirà l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) i finalitzarà l'1 d'abril de 2022. Els que hagen presentat la sol·licitud tindran un termini de 10 dies, després de finalitzar el termini, per a esmenar la documentació, si així li fora requerit des del CMCV. Si no ho feren, se li considerarà desistit de la seua petició prèvia resolució d'exclusió.

Les sol·licituds es presentaran preferentment en format digital, a través de l'aplicació disponible en '

Mostrar comentarios

Códigos Descuento