Comunitat Valenciana

Miquel Gil, José Luis Albacete i Antonio Iglesias presenten en La Nau el concert-tertúlia 'Parlant de dones'

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV) estrenarà, el pròxim 21 de gener, a les 19.00 hores, l'espectacle de MuLTiLiNGuS TeaTRe 'Parlant de dones', un concert-tertúlia multilingüe a càrrec de Miquel Gil, José Luis Albacete i Antonio J. Iglesias.
Miquel Gil, José Luis Albacete I Antonio J. Iglesias
Miquel Gil, José Luis Albacete I Antonio J. Iglesias
REMITIDA UV
Miquel Gil, José Luis Albacete I Antonio J. Iglesias

La cita proposa diàlegs i cançons al voltant de la cosificació, idolatria, activisme i la lluita de la dona per a realitzar "una reflexió amb música i paraules sobre algunes de les assignatures de la societat amb l'univers femení", explica la universitat en un comunicat.

En aquest espectacle, que es presentarà en la Sala Matilde Salvador, els tres artistes musicals, compositors, cantants, instrumentistes i dinamitzadors culturals, presentaran una selecció d'imatges i textos realitzada pel professorat i alumnat de l'Escola Oficial d'Idiomes València-Saïdia sobre dones destacables de diverses cultures, disciplines i en 10 llengües diferents. De Carmen Alborch a Marlene Dietrich, passant per Halima Ben Bouza o Yumi Ishikawa.

Miquel Gil és un dels emblemes de l'anomenada 'World Music'. Músic des dels anys setanta, molt reconegut gràcies als seus nombrosos discos i guardons a nivell internacional, a més de ser també actor de doblatge i un llarg etcètera dins del món audiovisual.

Per la seua banda, José Luis Albacete és un habitual de l'escena underground valenciana. Creador de projectes musicals cooperatius de diferents estils. Especialitzat en fonoestètica i musicalitat del llenguatge. Combina la música i l'ensenyament d'idiomes des de fa més de trenta anys.

Antonio J. Iglesias és multinstrumentista i productor. Compta amb una dilatadíssima experiència en l'experimentació en diversos estils, tant en directe (gires nacionals i internacionals) com en discos amb projectes personals i compartits) a més d'una infinitat de col·laboracions.

Albacete i Gil treballen junts des de 2013 en projectes plurilingües de compromís social, musicals, poètics i teatrals, com és el cas de 'Howl/Aullido' i 'Oral'. Més endavant, en 2017, Iglesias s'incorporarà a 'MuLTiLiNGuS 17', al costat de nou músics més i un orfeó de cinquanta persones. Aquest projecte va tancar el Congrés Nacional d'EOI de València, coincidint amb el concert el mig segle de l'Escola celebrat en el Palau de la Música de València.

La iniciativa MuLTiLiNGuS té actualment en vigor dos projectes, 'Sir uncle cane' i 'Parlant de dones', i continua actuant en diferents formats en llocs com l'Umbracle, La Marina, La Casa de Cultura de Sagunt o l'EOI de Quart, entre uns altres. En ocasions, MuLTiLiNGuS treballa amb intèrprets de llengua de signes.

L'entrada és gratuïta, i és necessària la confirmació d'assistència a causa de la capacitat limitada a l'acte. Les inscripcions es poden fer a través de l'enllaç

Mostrar comentarios

Códigos Descuento