Comunitat Valenciana

Més Compromís acorda que Marzà seguisca com a conseller i aposta per Papi Robles com a relleu de Ferri

Més Compromís ha acordat aquest divendres que Vicent Marzà continue com a conseller d'Educació i no es postule com a substitut de Fran Ferri al capdavant del grup de Compromís a Les Corts, un càrrec de portaveu per al qual han optat per la diputada Papi Robles.
Archivo - Arxiu - Vicent Marzà en una imatge d'arxiu
Archivo - Arxiu - Vicent Marzà en una imatge d'arxiu
Pau Venteo - Europa Press
Archivo - Arxiu - Vicent Marzà en una imatge d'arxiu

Així ho ha establit la permanent de l'executiva de Més Compromís (antic Bloc) en una reunió en la qual ha participat el propi Marzà com a integrant de la mateixa. El nou síndic serà triat en una reunió del grup de Compromís en Les Corts dimarts que ve 11, a les 13.00 hores, uns dies abans que Ferri deixe l'acta, com va anunciar abans de Nadal, per a tornar al món laboral.

Encara que s'havia barrejat que Marzà podria deixar la Conselleria per a succeir a Ferri, finalment el partit ha consensuat que la situació de la pandèmia, la vacunació infantil i la tornada a l'escola després del Nadal en plena sisena onada de coronavirus li obliguen a seguir "per responsabilitat" al capdavant del departament d'Educació, expliquen des de Més Compromís a Europa Press.

Segons aquestes fonts, la possibilitat de Marzà com síndic en Les Corts estava sobre la taula des d'un primer moment i tenia punts positius i negatius, per la qual cosa ho han estudiat "llargament" en la reunió fins a acordar que seguisca al capdavant de la Conselleria i no hi haja una remodelació del Govern del Botànic.

A partir d'ací, Més ha analitzat qui dels seus diputats és el més idoni com a síndic i ha escollit a Papi Robles per ser la que més suport va obtindre en les primàries de 2019 -després del president de Les Corts, Enric Morera, i el propi Ferri- i per a mantindre l'equilibri provincial amb un representant de València al capdavant del grup.

En el partit esperen consensuar aquesta decisió sense discrepàncies amb la resta de la coalició (Iniciativa i Els Verds) en la reunió del pròxim dimarts, ja que recorden que "mai" han arribat a una votació en una decisió com aquesta.

Per la seua banda, des d'Iniciativa, la portaveu adjunta de Compromís Aitana Mas es va posar a la disposició del seu grup després de l'eixida de Ferri i va recordar que es va presentar a unes primàries a Alacant "precisament per a liderar un projecte polític".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento