Comunitat Valenciana

Cvirus.- El PPCV denuncia que 45.000 menors més podrien haver sigut vacunats contra la covid abans de Nadal

El portaveu de Sanitat del grup 'popular' en Les Corts, José Juan Zaplana, ha denunciat aquest dimecres que prop de 45.000 menors més de la Comunitat Valenciana podrien haver sigut vacunats contra la covid-19 abans de les festes de Nadal.
El portaveu de Sanitat del grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana.
El portaveu de Sanitat del grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana.
PPCV
El portaveu de Sanitat del grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana.

José Juan Zaplana ha lamentat en un comunicat "la falta de planificació" de la Conselleria de Sanitat en el procés de vacunació infantil contra el Covid. "Ho van fer en l'últim moment i les presses mai són bones", ha sostingut.

Al seu juí, el president de la Generalitat, Ximo Puig, "havia d'haver escoltat als experts. Hui sabem, perquè així es reflecteix en les pròpies dades del Ministeri de Sanitat, que la Comunitat Valenciana ha rebut 150.000 dosis pediàtriques de la vacuna. No obstant açò, els menors vacunats són 105.552, per la qual cosa prop de 45.000 dosis s'han quedat en les neveres, quan es podien haver aprofitat", ha explicat.

El portaveu de Sanitat del PP ha indicat que si s'hagueren utilitzat totes les dosis "quasi 45.000 xiquets més podrien tornar a les aules, la setmana vinent, amb la primera dosi posada. S'ha perdut un temps preciós, veient les dades de la pandèmia dels últims dies, amb els contagis absolutament desbocats".

José Juan Zaplana ha assenyalat que la situació sanitària "és enormement preocupant, amb els professionals esgotats, sense reforços i l'Atenció Primària col·lapsada". Sobre aquest tema, ha indicat que són "els propis sindicats i societats sanitàries els qui estan advertint del col·lapse del sistema i del risc extrem en l'atenció a pacients en les pròximes setmanes".

"Ells ho viuen des de dins, però la Conselleria no els vol escoltar. Els professionals no poden passar consulta a 70 pacients al dia i amb cites bloquejades a 15 dies de vista", ha criticat.

El PP ha registrat una petició perquè Les Corts acullen una Diputació Permanent, en la qual sol·licita la compareixença de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, "perquè done compte de la situació de falta de personal en els centres d'atenció primària i en els servicis especialment afectats pels casos de covid, així com la necessitat de la incorporació urgent dels 3.300 sanitaris despedits aquest estiu".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento