Comunitat Valenciana

València suspèn les Campanades infantils i planteja una Cavalcada de Reis estàtica a la Plaça de Bous

L'Ajuntament de València ha decidit suspendre les Campanades infantils previstes per al 31 de desembre a les 12.00 hores i proposa les autoritats sanitàries un 'pla B' per a la Cavalcada de Reis: que siga estàtica a la Plaça de Bous.
Archivo - Cavalcada dels  Reis Mags en imatge d'arxiu
Archivo - Cavalcada dels Reis Mags en imatge d'arxiu
AJUNTAMENT DE VALÈNCIA
Archivo - Cavalcada dels  Reis Mags en imatge d'arxiu

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha anunciat la suspensió de la celebració de les Campanades infantils i de la Cavalcada de Reis del 5 de gener en el format inicialment dissenyat, arran de les instruccions rebudes en el consistori de part de la Conselleria de Sanitat.

Una vegada valorades les restriccions i la normativa que afecta en l'actualitat a altres tipus d'espectacles multitudinaris en la ciutat, Cultura Festiva proposarà les autoritats sanitàries que valoren la viabilitat, "des d'una perspectiva epidemiològica", de celebrar una Cavalcada de Reis "estàtica" dins de la Plaça de Bous.

Galiana ha explicat en un comunicat que la Conselleria de Sanitat ha enviat aquest dimarts als ajuntaments valencians unes instruccions on s'explica que existeix "un increment sostingut de la incidència", amb "un nombre de casos diaris que supera en l'actualitat el de les onades precedents d'enguany".

A més, s'explica que "la transmissió comunitària ha crescut de forma molt significativa en les últimes tres setmanes, amb una nova ona epidémica amb creixement exponencial", afirmen que "el risc associat a la propagació de la variant Ómicron és molt alt" i que els estudis epidemiològics situen "els esdeveniments que generen aglomeracions o concentracions de persones, especialment si resulta difícil mantindre la distància interpersonal" entre "les activitats de més risc".

Galiana ha afirmat que, davant aquesta situació i les recomanacions de valorar la incidència per part de cada municipi i d'establir itineraris que garantisquen que no es produïsquen aglomeracions, el consistori ha decidit suspendre el model de Cavalcada de Reis previst, en ser "totalment inviable", "tot i que ja contemplava una reducció de la durada" del recorregut i "evitava que la gent poguera estar hores asseguda en cadires".

En tot cas, l'edil ha explicat que "com tota la programació cultural festiva de la ciutat, com hem dit des de l'inici de la pandèmia, estava supeditada a les indicacions de les autoritats sanitàries, hem treballat diversos escenaris i un d'ells és el que li proposem ara a les autoritats sanitàries perquè valoren la viabilitat d'una cavalcada estàtica a la Plaça de Bous, amb aforament controlat i mesures de seguretat, des d'una perspectiva epidemiològica i en coherència amb la normativa vigent per a espectacles multitudinaris esportius en estadis i pavellons o altres activitats culturals que mantenen un aforament sense restriccions, com en el cinema, el teatre o el circ".

"Hem demanat sempre unes instruccions, una guia clara, per a determinar quines aglomeracions estan permeses i quines no i que les decisions de les administracions públiques siguen coherents en tot moment", ha destacat Galiana, qui ha subratllat que, des de l'Ajuntament de València, "volem actuar amb la màxima responsabilitat i davant la impossibilitat d'establir un itinerari que impedisca al 100% les aglomeracions, hem decidit anul·lar la idea original de cavalcada".

El 'pla B' contempla un control d'aforament, que serà sempre "més restrictiu que el permès en grans instal·lacions esportives o fins i tot en espais tancats", i contemplarà mesures de seguretat "addicionals" com les oferides la setmana passada per a Expojove -també suspès-: control d'aforament, personal informador, ús obligatori de mascaretes, sol·licitud de passaport de vacunació per a totes les persones assistents majors de 12 anys i prohibició de menjar o beure a l'interior del recinte.

La celebració finalment de la cavalcada estàtica quedarà supeditada, segons ha explicat Galiana, al vistiplau de les autoritats sanitàries i a l'evolució de la pandèmia en els pròxims dies.

"Preguem una resposta concreta de la Conselleria atés que disposen de les dades i el personal expert en situacions com la qual estem patint", ha afegit.

"FER JUSTÍCIA"

L'edil ha volgut agrair "la predisposició i voluntat de col·laboració màxima de la Diputació de València i del seu president, Toni Gaspar, per a fer viable aquesta alternativa, que entenem que pot fer justícia a un sector de la població que ara mateix pot quedar per a jugar, berenar, veure pel·lícules, espectacles teatrals o de circ o acudir a camps de futbol i bàsquet però no pot gaudir de l'arribada dels Reis Mags en una cavalcada a l'ús".

D'altra banda, Galiana ha explicat que, donades les instruccions de les autoritats sanitàries, l'Ajuntament també actua "amb màxima diligència i responsabilitat" anul·lant la celebració de les Campanades infantils, que ja comptaven amb mesures més restrictives que les vigents per a esdeveniments a l'aire lliure.

"No és la situació que desitjàvem des de l'Ajuntament de València, des d'on hem plantejat sempre tot un seguit de mesures per a oferir una proposta cultural nadalenca segura i diversa, però l'evolució de la pandèmia és la que mana i la seguretat de totes i tots és la màxima prioritat per a aquest govern municipal", ha explicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento