Comunitat Valenciana

Mor l'escriptor i ex-vicepresident del CVC Ricardo Bellveser

L'escriptor i ex-vicepresident del Consell Valencià de Cultura (CVC) Ricardo Bellveser ha mort aquest dimecres als 73 anys, segons han confirmat fonts de la institució, de la qual va ser membre des de novembre de 1995 i fins a juliol de 2018.
L'escriptor Ricardo Bellveser
L'escriptor Ricardo Bellveser
CVC
L'escriptor Ricardo Bellveser

Llicenciat en Periodisme, Ciències de la Informació i Filologia Hispànica per les Universitats de València-Estudi General i la Complutense de Madrid, ha sigut professor titular de Literatura Comparada, era acadèmic electe de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carles, exacadémico electe de l'AVL, assessor científic de la Fundació Max Aub de Sogorb, president d'honor dels Premis de la Crítica Literària Valenciana i membre permanent del jurat dels Premis de la Crítica Literària Andalusa i dels Premis de la Crítica de Castella i Lleó.

Fins a gener de 2015 va ser director-gerent de la Institució Alfons el Magnànim (CECEL-CSIC) i membre del Consell Rector de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM).

Entre els premis en el seu haver-hi, compta amb el Premi Nacional Eduardo Dato, Premi Nacional al Foment de la Lectura (FELE), Alta Distinció de la Generalitat Valenciana (col·lectiva), Ploma d'Or de l'Ateneu Blasco Ibáñez, Premi de l'Ateneu de València, Premi de poesia Vicente Gaos, Premi Internacional de poesia Jaime Gil de Biedma i Premi de poesia de la Universitat de León. En literatura, és autor de més de 30 llibres de poesia, novel·la i assaig.

"FUNCIÓ DE CONCILIACIÓ"

En paraules del secretari del CVC, Jesús Huguet, Ricardo Bellveser ejercció una "exquisida funció de conciliació entre les diverses sensibilitats i personalitats dels membres i va obrir el CVC a totes les institucions valencianes, entre les quals ara és un referent".

Bellveser va assistir per última vegada a l'entitat consultiva el passat 14 d'octubre amb motiu de la donació de dos retrats de la seua col·lecció pictòrica realitzats pel pintor Álex Alemany, mort recentment. Es tracta de dos olis, un del cineasta Luis García Berlanga i un altre de l'assagista Joan Fuster. Tots dos van ser també membres, en el seu moment, del CVC.

En nom del Consell Valencià de Cultura, el president, Santiago Grisolía, li va expressar que la donació era una mostra de la seua "generositat infinita" amb l'entitat i amb el que representa, i li va recordar l'afecte i l'agraïment dels valencians.

En la seua intervenció, Ricardo Bellveser va exposar fins a quin punt trobava a faltar al CVC, per l'"enorme tasca que es duu a terme i per la capacitat que té de temperar els conflictes culturals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento