Comunitat Valenciana

La Biblioteca Valenciana ofereix un taller en línia sobre la impremta del segle XVI a València

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ofereix per a aquest Nadal un taller en línia sobre l'aparició de la impremta i els tallers que es van instal·lar en la València del segle XVI.
Taller sobre imprensa de la Biblioteca Valenciana
Taller sobre imprensa de la Biblioteca Valenciana
GVA
Taller sobre imprensa de la Biblioteca Valenciana

Des de la web s'accedeix a les diferents seccions en les quals es divideix el taller compost d'informació pràctica, activitats i manualitats, dirigit a tots els públics, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

A València es van reunir els millors tipògrafs de la Corona d'Aragó i de Castella, instruïts per mestres tipògrafs alemanys, el país que va veure nàixer la impremta moderna.

Entre 1502 i 1530 Joan Jofré es converteix en un dels impressors més importants. El seu taller, situat el Molino de Rovella, tenia tres premses, a més de moltes ferramentes necessàries per al treball. De les seues premses van eixir alguns dels llibres més bonics del moment, com 'Blanquerna' de Ramón Llull (1521), 'Libro, o pratica en cirurgía' de Giovanni Da Vigo (1537) i 'Libro Delos dichos y hechos del Rey doñalonso' d'Antonio Beccadelli (1527).

De la mateixa època és el taller de Juan Mey, que, a la seua mort, en 1555, ho va heretar la seua esposa Jerònima Galés. Va publicar més de 300 obres diferents per a clients com l'Església, l'Estudi General (Universitat), el Consell Municipal, l'Hospital General i encàrrecs privats. Firmava amb la fórmula de "vidua de Johannis Mey" o "viuda de Pedro d'Huete", el seu segon marit, però era ella la propietària del taller.

El negoci familiar va continuar de la mà de Pedro Mey i Galés, que va tindre el privilegi d'estampar una de les primeres edicions de 'El Quijote' de Cervantes a Espanya, i la primera a València, en 1605.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento