Comunitat Valenciana

AMP.- El portaveu de Compromís Fran Ferri deixa Les Corts per a tornar a la seua carrera professional

El fins ara portaveu de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha anunciat la seua decisió d'abandonar aquest càrrec i la seua acta en el parlament autonòmic per a tornar a exercir la seua carrera professional.
Comiat de Fran Ferri després d'una roda de premsa en la seu de Compromís
Comiat de Fran Ferri després d'una roda de premsa en la seu de Compromís
EUROPA PRESS
Comiat de Fran Ferri després d'una roda de premsa en la seu de Compromís

En una carta pública difosa aquest divendres, Ferri -enginyer industrial i treballador en el sector de l'automòbil- recorda que fa una dècada que va començar la seua trajectòria com a diputat, uns anys en els quals va passar de formar part "de l'oposició més ferma en Les Corts contra la majoria absoluta del PP a encapçalar com síndic un grup parlamentari de govern, clau en les transformacions que està impulsant el Botànic per a millorar la vida dels valencians i valencianes"

"Durant aquests anys moltes coses han canviat, però algunes continuen inalterables. Continue pensant, com el primer dia, que el nostre pas en la política institucional és un servici que prestem de forma temporal per a intentar millorar la realitat que ens envolta. I perquè açò siga possible, hem de saber d'on venim però també hem de tindre on tornar", assevera.

En aquest sentit, afig: "Personalment tinc clar d'on vinc: sóc un treballador que, de forma temporal, m'he dedicat a la política institucional. Els primers anys, de fet, vaig compatibilitzar ambdues tasques. Des que vaig assumir la sindicatura del meu grup parlamentari, ja m'he dedicat de manera exclusiva a les responsabilitats institucionals a través d'una excedència. Aquesta és la meua manera d'entendre la política des del punt de vista personal. Amb un peu a les institucions i l'altre en la vida que hi ha fora de les quatre parets del parlament".

Gràcies a açò, apunta, ha pogut desenvolupar la seua tasca d'"una manera més lliure i plena, sense dependències ni vincles", i únicament, seguint les seues "conviccions i la lleialtat al projecte" que representa. Però ha arribat un punt, admet, "en què la dedicació institucional i la carrera professional s'han tornat incompatibles".

"Per eixa raó, -explica- he decidit que, després de més de deu anys en primera línia institucional, és el moment de tornar al meu treball i deixar que uns altres prenguen el relleu en les meues responsabilitats institucionals".

Ferri, que oferirà aquesta vesprada una roda de premsa i que avança que pròximament formalitzarà la seua renúncia a l'acta de diputat de Les Corts, admet que és "una decisió difícil", però "meditada". "Crec que és la correcta tant des del punt personal com a col·lectiu", postil·la.

Així mateix, ressalta que continuarà formant part de l'Executiva de Més Compromís i del projecte de Compromís, amb el qual assegura sentir-se "plenament identificat".

Fran Ferri acaba la missiva amb agraïments als seus companys, afiliats, membres de Compromís i a "els centenars de milers de valencians i valencianes que han depositat la papereta dins de les urnes" i li han permès representar-los.

"COMBATUT LA CORRUPCIÓ I EL MAL GOVERN"

"Ha sigut un honor ser representant del poble valencià. Em porte la satisfacció de tots aquests anys de treball pels valencians i valencianes. D'haver pogut fer de la meua visibilitat un arma contra l'odi. D'haver combatut la corrupció i el mal govern. D'haver treballat per a construir una alternativa com el Botànic, preservant la seua estabilitat, però sense oblidar l'obligació de ser valentes i transformar una realitat massa injusta amb massa persones".

Precisa que deixa la primera línia institucional "però no la política ni la militància". "Perquè alguns sabem molt bé que tot allò personal és polític. Perquè la militància per allò que crec és l'única manera que sé de viure. I, sobretot, perquè, estiga on estiga, mai deixaré de treballar per un país més lliure en un món més just".

COMIAT ENTRE APLAUDIMENTS I LLÀGRIMES

Posteriorment, Ferri ha oferit una compareixença aquest divendres a la vesprada en la seu de Compromís, on ha sigut despedit amb aplaudiments i llàgrimes de desenes de companys com el conseller d'Educació, Vicent Marzà; el regidor de València Pere Fuset; la secretària general de Més Compromís, Àgueda Micó, o la vicepresidenta de la Diputació de València, Mª Josep Amigó.

En la roda de premsa, ha garantit que és una decisió "estrictament personal i professional" i s'ha mostrat "molt content" dels seus sis anys com a síndic i "tranquil" respecte al seu relleu. "La meua intenció era acabar la legislatura, però un no és amo del seu destí i passen coses que has d'agafar", ha explicat, i ha reconegut que és un fet "molt precipitat".

Dit açò, ha assegurat que només ho sabia la seua gent propera i que li ho ha comunicat aquest mateix divendres a la vicepresidenta Mónica Oltra, als consellers i al diputat nacional Joan Baldoví: "Volia controlar eixos temps i no al revés".

Ferri, que intervindrà per última vegada en el ple d'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, ha remarcat que el seu substitut el decidirà el grup parlamentari en una reunió interna, "com sempre", i ha confiat que es farà "de la millor manera possible i sense conflictes".

Preguntat per si li succeirà Marzà, ha assenyalat entre riures i mirant al conseller: "Si s'ha postulat, no m'ho ha dit". En qualsevol cas, no ha concretat si el nou portaveu també serà de Més Compromís, insistint que ho decidiran els seus companys, i ha desitjat que li sorprenga i "ho faça encara millor".

De cara a les eleccions de 2023, sobre si es descarta com a candidat, Ferri ha fet notar que seria curiós que "un vullga ser-ho i s'aparte any i mig dels micròfons", encara que ha afegit que "en política no es pot descartar res".

"SEMPRE HE TINGUT CLAR D'ON VINC"

Fins llavors, ha justificat el seu retorn al món empresarial perquè concep la primera línia de la política com alguna cosa "temporal", encara que ha defès que l'activisme és "per sempre" i per açò seguirà en Compromís. Ha insistit que la decisió "en un espai curt és definitiva" i que se'n va per a reconectar-se amb la seua carrera i seguir formant-se: "Passe de primera línia a reserva".

"Sempre he tingut clar d'on vinc i qui sóc", ha manifestat, per a destacar que ha tractat de mantindre "un peu fora de les quatre parets de Les Corts, en el món real". Ha recordat així els dos anys que va compatibilitzar el càrrec de diputat amb el seu treball fins que va demanar l'excedència forçosa per a dedicar-se al portaveu.

Com a balanç, Ferri ha defès el paper de Compromís com a "cola" del Botànic, un govern que veu necessari "cuidar per a garantir la seua estabilitat i impulsar el seu ànim transformador", i ha bromejat que continua Manolo Mata com síndic del PSPV i "últim supervivent" dels tres portaveus.

"Continue en el projecte que ha vist com m'eixien les canes, que compartisc plenament i és més necessari que mai", ha asseverat. També s'ha mostrat orgullós de la seua visibilitat com a activista LGTBI i ha agraït els "milers de missatges de joves" als quals espera haver ajudat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento