Comunitat Valenciana

Cvirus.- Les últimes anàlisis mostren un "augment continuat" de Covid a les aigües residuals de la ciutat de València

Les últimes anàlisis realitzades a les aigües residuals de València mostren un augment de la presència de coronavirus i confirmen la tendència ascendent de la Covid-19 en la ciutat, segons ha informat el seu ajuntament en un comunicat.
Archivo - Imatge d'arxiu del clavegueram de València.
Archivo - Imatge d'arxiu del clavegueram de València.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Archivo - Imatge d'arxiu del clavegueram de València.

La major incidència del coronavirus s'ha registrat ara en Arrancapins i Malilla. Per damunt de la mitjana també es troben altres zones com Natzaret, el sud de Poblats Marítims, Algirós, Fuensanta-Olivereta-Tres Forques i El Saler.

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha assenyalat que aquestes dades indiquen que els casos seguiran a l'alça almenys en les pròximes dos setmanes. "Estem experimentant un augment continuat de la presència del coronavirus a les aigües residuals de València. En aquests moments no preveiem una estabilització ni una reducció dels nivells", ha assegurat Valía.

Els últims mesuraments reflecteixen "un increment sostingut" dels casos des de finals del mes de novembre en tota la ciutat". En l'última presa es va produir un pic anòmal que va desvirtuar el resultat i que ara s'ha corregit, ha afegit l'Ajuntament.

"Pel pendent de la corba, esperem que continue creixent en les pròximes dos setmanes la presència de coronavirus en les aigües residuals de València", ha insistit la regidora.

Elisa Valía ha considerat que l'anàlisi i la publicació d'aquestes dades són "vitals per a contindre l'expansió del virus", atés que fan "prendre consciència que continuem en pandèmia".

La responsable municipal ha comentat que el percentatge de població vacunada "és una garantia que els efectes de la Covid-19 seran més lleus entre la població".

No obstant açò, ha subratllat que no s'ha d'"oblidar que l'augment de casos suposa un esforç enorme també per al sistema sanitari i, molt en particular, per a l'Atenció Primària, la que s'encarrega de diagnosticar i rastrejar els casos amb simptomatologia lleu", ha precisat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento