Comunitat Valenciana

La Generalitat mostra en una exposició com serà la nova Línia 10 del metro

  • Es pot visitar en l'esplanada al costat del Museu de les Ciències fins al pròxim 9 de gener.
Inauguració de l'exposició 'Línea 10 Ilustrada. Alacant-Natzaret'
Inauguració de l'exposició 'Línea 10 Ilustrada. Alacant-Natzaret'
GVA
Inauguració de l'exposició 'Línea 10 Ilustrada. Alacant-Natzaret'

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha inaugurat l'exposició 'Línea 10 Ilustrada. Alacant-Natzaret' en la qual es presenta, de la mà dels huit il·lustradors i il·lustradores que han donat imatge a les seues estacions i parades, les característiques d'aquesta nova connexió tranviaria que entrarà en servici en el primer semestre de 2022.

La mostra està situada en l'esplanada al costat del Museu de les Ciències i es podrà visitar fins al pròxim 9 de gener. Aquesta presentació oficial ha comptat amb la presència del director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, i la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato.

A més, han assistit les il·lustradores i il·lustradors com Diego Blanco, Mar Hernández i Víctor Visa, els qui han donat imatge a les tres estacions subterrànies i cinc parades en superfície de la nova Línia 10, iniciativa en la qual ha col·laborat l'Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), segons ha indicat l'administració.

El conseller ha destacat que "les obres d'aquesta nova línia ja estan pràcticament finalitzades, com ja es pot comprovar en alguns punts del traçat, i se segueix treballant, a l'espera de realitzar les primeres proves de circulació, per a complir l'objectiu de posar-la en servici en el primer semestre de 2022".

Arcadi España ha explicat que "l'exposició té com eix les huit il·lustracions que s'exposaran en gran grandària en les estacions i parades de la Línia 10, que permeten vincular les mateixes amb el barri o lloc de referència que els dona nom". Així mateix, ha afegit que la denominació de les estacions i parades "s'ha realitzat en funció de criteris geogràfics més funcionals i uns altres de caràcter històric i popular però sempre amb la finalitat d'ajudar a situar-se a les persones usuàries i d'acostar les infraestructures als veïns i veïnes de València".

Els huit il·lustradors que han participat en aquesta iniciativa són Diego Blanco que ha realitzat la imatge d'Alacant; Mar Hernández "Malota", la de Russafa; Pau Valls, la d'Amado Granell-Montolivet; Irene Pérez, la de Quatre Carreres; Víctor Visa, la corresponent a Ciutat Arts i Ciències-Justícia; Ángela Fernández del Campo, la d'Oceanogràfic; Simone Virgini, la pertanyent a Moreres; i Elga Fernández Lamas, la de Natzaret.

Línia 10

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l'oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d'aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento