Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València repartirà 15.000 calendaris homenatge a Berlanga amb dibuixos d'Ortifus

L'Ajuntament de València repartirà 15.000 exemplars del calendari que ha editat en homenatge a Berlanga amb dibuixos de l'humorista gràfic Ortifus per a "divulgar encara més l'obra i la figura d'aquest geni" en el marc de la celebració del centenari del naixement del cineasta valencià.
Presentacin de l'almanac  homenatge al cineasta Berlanga amb dibuixos d'Ortifus
Presentacin de l'almanac homenatge al cineasta Berlanga amb dibuixos d'Ortifus
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Presentacin de l'almanac  homenatge al cineasta Berlanga amb dibuixos d'Ortifus

La vicealcaldesa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i el regidor de Turisme, Emiliano García, acompanyats d'Ortifus, han presentat en roda de premsa aquest calendari, que es repartirà gratuïtament en centres de turisme, centres de joventut, associacions de persones majors, entitats cíviques i associacions ciutadanes.

L'almanac arreplega moments especials en la vida del cineasta, escenes de les seues pel·lícules o fites com la fundació de l'Acadèmia del Cine Espanyol, un dels promotors del qual va ser el propi Berlanga, o l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, entre uns altres.

El dibuixant Ortifus ha explicat que crear aquest calendari homenatge "és un luxe, i fins i tot un deute de consciència amb Berlanga", ja que la Falla que el cineasta va dissenyar per a la plaça de l'Ajuntament en 1988, que era una mamella gegant, va ser rebutjada i el consistori va acudir a ell com a 'Pla B' a "un monument molt trasgresor".

"Ara, amb aquest calendari, estic en pau amb Berlanga, ha recalcat. Per açò, ha subratllat que va acceptar "sense pensar" el projecte quan li ho va proposar la comissionada de l'Any Berlanga, Teresa Cebrián, i ha apuntat que ha dissenyat les 12 vinyetes amb "molt d'afecte".

"UN GENI QUE INSPIRA A UN ALTRE"

Per la seua banda, el regidor Emiliano García, ha ressaltat que aquest calendari, que forma part de les activitats organitzades per l'Ajuntament l'any Berlanga, és "la imatge d'un geni que inspira a un altre geni; d'un mestre que inspira a un altre mestre". En eixe sentit, ha destacat que "l'enginy, l'humor i la ironia de Berlanga casen molt amb l'esperit crític d'Ortifus".

De la mateixa manera, la vicealcaldesa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha recalcat que en plena celebració de l'Any Berlanga, "quin millor manera de recordar-lo, que fer-ho cada dia i cada mes amb aquest calendari".

Així, ha assenyalat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és "donar a conéixer cada fita de la vida de Berlanga, i acostar més la seua obra i el seu llegat a la ciutadania, especialment en enguany en el qual València va a ser la capital del cinema espanyol i centre de l'homenatge del cinema espanyol a Luis García Berlanga".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento