Comunitat Valenciana

Puig planteja un ple de Les Corts a Alacant pel 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia i la Llei d'Ús del Valencià

  • "Les institucions, que són de tots, han d'estar presents en tot el territori", afirma el president de la Generalitat.
Puig planteja un ple de les Corts a Alacant pel 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia i la Llei d'Ús del Valencià
Puig planteja un ple de les Corts a Alacant pel 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia i la Llei d'Ús del Valencià
GENERALITAT VALENCIANA
Puig planteja un ple de les Corts a Alacant pel 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia i la Llei d'Ús del Valencià

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que proposarà al president de Les Corts, Enric Morera, la celebració d'un ple a Alacant amb motiu de la commemoració en 2022 del 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia i la Llei d'Ús del Valencià, "perquè les institucions, que són de tots, han d'estar presents en tot el territori".

Puig ha realitzat aquestes declaracions en l'acte d'inauguració de l'exposició 'Huellas de un tiempo. D'un temps i un país' del fotògraf Perfecto Arjones, que compta amb més d'un centenar d'imatges i s'exposa fins al 13 de febrer en la Fundació Mediterrani d'Alacant, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Després de realitzar un recorregut per l'exposició, el president ha ressaltat que la història contemporània de la Comunitat Valenciana "exigeix mirar a través del visor de Perfecto", que va estar present en molts dels moments més importants de les dècades decisives d'Alacant. "Arjones va estar allí", ha reiterat Puig en recordar que va ser testimoni d'un dels plens de Les Corts "més importants" celebrats a Alacant, que "va retornar la dignitat institucional a la nostra llengua després de 300 anys amagada en l'àmbit privat".

Arjones forma part de "la memòria democràtica dels valencians"

Per això, ha indicat que "Les Corts haurien de tornar a Alacant en 2022" i ha incidit en el llegat d'Arjones, al que ha considerat "el cronista gràfic de la recuperació de l'autogovern" i ha assenyalat que forma part de "la memòria democràtica dels valencians".

Així, ha rememorat esdeveniments en els quals va estar present com el primer 9 d'Octubre celebrat a Alacant o l'elecció del primer ajuntament democràtic. També ha manifestat que fer periodisme i fotoperiodisme "no era fàcil en aquells anys" i ha tingut paraules de reconeixement a la premsa que "va ser essencial en la recuperació de les llibertats i en la conservació de la memòria de la nostra terra".

Finalment, ha agraït a la Fundació Mediterrani, a la Universitat d'Alacant, al diari Información i a la família de Perfecto Arjones la seua contribució per a fer possible aquesta exposició. "Des de hui, el llegat del vostre pare és també la memòria d'Alacant", ha destacat.

La mostra està comisariada per Rafa Arjones, fill de Perfecto i cap de fotografia d'Información, juntament amb el periodista José María Perea i el professor Francisco Moreno.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento