Comunitat Valenciana

Suspeses per segon any les Campanades a la Plaça de l'Ajuntament de València

  • L'espai tornarà a estar tancat durant la nit del 31 de desembre per a evitar celebracions espontànies.
  • És l'únic esdeveniment que no se celebrarà, ja que torna la Nit de Cap d'Any familiar i la Cavalcada de Reis.
Archivo - Arxiu - Festa de Nit de cap d'any a la Plaça de l'Ajuntament de València
Festa de Nit de cap d'any a la Plaça de l'Ajuntament de València (arxiu).
TURISMO VALENCIA
Archivo - Arxiu - Festa de Nit de cap d'any a la Plaça de l'Ajuntament de València

La celebració de les Campanades de Nit de Cap d'Any a la Plaça de l'Ajuntament de València no se celebrarà per segon any consecutiu a causa de la situació pandèmica i aquest cèntric espai tornarà a estar tancat durant la nit del 31 de desembre per a evitar celebracions espontànies.

Així ho han anunciat l'alcalde, Joan Ribó; els regidors de Cultura Festiva i Protecció Ciutadana, Carlos Galiana i Aarón Cano, i el subdelegat del Govern a València, Luis Felipe Martínez, després de la Junta de Seguretat que han celebrat aquest divendres per a preparar la implantació del passaport Covid a partir d'aquesta mitjanit i el dispositiu per a Nadal.

Les festes a València seran més semblants a les habituals que les de l'any passat. De fet, l'únic esdeveniment que no se celebrarà seran les Campanades: torna tant la Nit de Cap d'Any familiar, a les 12.00 del 31 de desembre a la Plaça de l'Ajuntament, com la Cavalcada de Reis, amb el seu recorregut habitual.

La Missatgera Caterina i la Bústia Real també tornaran a rodar pels barris per a arreplegar les cartes dels xiquets per als Reis Mags. Les seues majestats tornaran a entrar en carrosses a València, amb una cavalcada similar a l'habitual, encara que "més curta de participants, que no de recorregut" perquè "la gent no haja d'estar tant de temps veient-la al carrer".

També torna al calendari nadalenc Expojove, després de suspendre's l'edició de 2020. Se celebrarà una altra vegada en Fira València, sota un protocol covid i amb aforament reduït si és necessari. Galiana ha destacat que l'amplitud del recinte firal permet recuperar aquest esdeveniment dedicat al públic infantil.

Galiana ha matisat que totes aquestes propostes s'estan planejant, però la seua celebració estarà subjecta a les normatives que emeta Sanitat a cada moment. A més, ha avançat que hi haurà una roda de premsa la pròxima setmana per a explicar el calendari nadalenc en la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento