«No ens plantegem iniciar el curs l’1 de setembre»

Marta Cid. Consellera d’educació.
.
.
Jordi Soteras
.
El curs ha començat tres dies abans. ¿És possible iniciar les classes l’1 de setembre?

Hem adequat el calendari per no començar un dijous. Sí que volem que l’escola estigui oberta de l’1 de setembre al 30 de juny, que és el que ens demanen els pares, però no fent més classes. No ens plantegem començar les classes l’1 perquè els centres necesiten un temps de preparació i organització.

¿Redistribuirà les vacances?

El problema és al segon trimestre, que pot ser molt llarg o molt curt. Volem que les escoles obrin però fent activitats lúdico-formatives.

¿S’ha detectat frau en el procés de matriculació?

Ha estat molt tranquil, a diferència de l’any passat, quan es van produir situacions conflictives. Ha calat que quan una familia fa una incorrecció s’està perjudicant una altra.

El curs passat van sortir a la llum casos de bullying. ¿Com es pot combatre?

Hem de seguir treballant en la convivència escolar, la mediació, donar als professors eines per detectar i tractar aquestes situacions . Ara iniciem un pla per sensibilitzar l’entorn, tant de l’assetjador com de la víctima, que tothom pot fer alguna cosa per millorar el clima.

¿S’hauria de recuperar l’assignatura d’urbanitat?

No crec que l’escola pugui donar resposta amb una assignatura o matèria a una situació que s’ha generat al carrer. És evident que ha de treballar en la transmissió de valors però de vegades la societat enalteix altres tipus de comportaments, com veiem a molts programes de TV.

Molts assenyalen l’escola com la font de molts mals.

L’escola no pot fer res si no va de la mà de la mateixa societat. Si no hi ha interrelacions en xarxa no ens en sortirem.

¿L’escola està massificada?

És una afirmació poc rigorosa. És cert que hi ha zones geogràfiques amb grups de 26 nois, amb escoles plenes i per això construim al ritme que estem construint.

Però creix el nombre de nois que van a barracons.

Hem absorbit 29.000 nous alumnes i, a això, a nivell constructiu, no hi ha manera de donar-hi resposta. No ens amaguem si hem de posar més aules prefabricades.

¿Com prestigiar l’FP?

Els teixits empresarials necessiten mà d’obra qualificada i les dades diuen que el 70% dels que tenen FP troben feina en sis mesos, més ràpid que els llicenciats.

Bio

Nascuda a Amposta el 29 de juliol del 1960, és llicenciada en Psicologia, diplomada en Magisteri i doctora en Logopèdia. Militant d’ERC des de l’any 1978, ha estat regidora a Amposta, senadora per Tarragona i diputada al Parlament. És consellera des del febrer del 2004 en substitució de Josep Bargalló.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento