Comunitat Valenciana

Les parelles lingüístiques en valencià sumen quasi mil persones en sis edicions

Un total de 908 persones han participat en la campanya 'Voluntariat pel valencià' en l'Ajuntament de València des que es va engegar en 2016.
Acte de clausura de la campanya de Voluntariat pel Valencià
Acte de clausura de la campanya de Voluntariat pel Valencià
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Acte de clausura de la campanya de Voluntariat pel Valencià

L'hemicicle municipal ha acollit aquest dijous l'acte de clausura de l'edició d'enguany, durant la qual 25 voluntàries i 43 aprenentes han format parelles lingüístiques per a usar el valencià al llarg de deu setmanes.

L'activitat està organitzada pel gabinet local de Normalització Lingüística, en col·laboració amb el servici de Formació i Escola Valenciana. Com a regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario ha posat en valor les accions per a estendre l'ús del valencià dins del "compromís inequívoc amb l'ús simètric i sostenible de la nostra llengua".

'Voluntariat pel valencià' forma part del pla de formació de la institució i consisteix a posar en contacte a persones que vullguen començar a parlar valencià (aprenents) amb unes altres que ja ho parlen (voluntàries). L'objectiu és facilitar l'accés a la llengua a tot el personal de l'Ajuntament per a complir amb l'obligació legal de l'administració d'atendre a la ciutadania en la llengua que trie i alhora ampliar l'ús a tots els àmbits de la vida ciutadana".

La sisena edició ha tingut una durada de deu setmanes, amb dos sessions setmanals de mitja hora. Les trobades s'han dut a terme presencialment, excepte dos parelles que els han fet virtualment a través de l'aplicació per a videoconferències, una opció que es va oferir amb motiu de la pandèmia i que també facilita la participació del personal municipal disseminat.

Ara comença la planificació de la setena edició amb l'experiència acumulada aquests anys. "Pas a pas, però sense parar-nos, és el camí que vol marcar aquest equip de govern", ha subratllat l'edila, al costat d'altres iniciatives com la campanya de promoció del valencià en la primera infància 'Creixent al caliu', presentada recentment, o la resolució de les subvencions als comerços per al foment del valencià aprovada divendres passat.

En l'acte de clausura s'han entregat els diplomes als participants i s'ha oferit una lectura de textos de Marc Granell, Carmelina Sánchez-Cutillas i Vicent Andrés Estellés, protagonistes de les rutes literàries municipals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento