Comunitat Valenciana

València dedicarà un espai d'arts escèniques a l'actriu Lola Gaos

La vicealcaldesa de València i presidenta de la Comissió de l'Any Berlanga, Sandra Gómez, ha anunciat aquest dijous que la ciutat dedicarà un dels seus espais d'arts escèniques municipals a l'actriu valenciana Lola Gaos.
La vicealcaldesa de València, Sandra Gómez, participa en un homenatge a l'actriu Lola Gaos
La vicealcaldesa de València, Sandra Gómez, participa en un homenatge a l'actriu Lola Gaos
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
La vicealcaldesa de València, Sandra Gómez, participa en un homenatge a l'actriu Lola Gaos

Així ho ha anunciat en l'acte central de la programació organitzada per a commemorar el centenari del naixement de Gaos, que se celebra aquest dijous, en el qual també ha anunciat la col·locació d'un banc morat en el carrer que porta el seu nom amb un codi QR des del qual es podrà accedir a la seua biografia.

"Si volem que siga visible cal nomenar i deixar el seu nom en la ciutat perquè els noms dels carrers i dels espais públics són poderosos", ha afirmat l'edil.

En l'acte celebrat al matí en el Jardí Botànic s'ha presentat també el mural comunitari, obra dels artistes grafiteres Barbiturikills i Galeta María, dedicat a la figura de l'artista i que, ha assegurat Gómez, tindrà un caràcter itinerant i es mostrarà en espais i sales municipals.

A l'acte han assistit la neboda de Lola Gaos Elena Salcedo, les comissionades de l'Any Berlanga de l'Ajuntament i la Generalitat, Teresa Cebrián i Rosanna Pastor, els directors Ricardo Macián i Rafa Maluenda, la directora i productora Paloma Mora i el director adjunt de l'IVC, José Luis Moreno.

L'acte ha continuat amb les ponències de l'escriptora Margarita Ibáñez, autora del llibre 'Los Gaos: un sueño republicano', que versa sobre la faceta més política de l'actriu i la seua família. Després, ha intervingut Áurea Ortiz sobre la vida professional de Gaos i la seua transcendència en el context cinematogràfic valencià i nacional. L'acte ha conclòs amb la intervenció de la néta de Lola Gaos, Elena Salcedo Gaos.

Les activitats, que s'han celebrat al llarg de tres dies, "reivindiquen la figura de Gaos com a actriu dins de la València de la seua època i posen en valor la seua importància en la cinematografia nacional per a acostar-la i donar-la a conéixer a les noves generacions", ha explicat la vicealcaldesa.

Les jornades s'han programat en diferents centres culturals de la ciutat amb part de la seua filmografia i la seua vida professional i personal. El disseny de la imatge que acompanya l'homenatge a l'actriu ha sigut dissenyat per Vicente Mallols i Mireia Miralles i l'Asociación Mujer y Cine s'ha encarregat de coordinar les activitats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento