Comunitat Valenciana

Cvirus.- Igualtat actualitza la normativa per a garantir la presencialitat en centres diürns de diversitat funcional

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, dirigida per Mónica Oltra, ha emès una nova resolució per la qual s'estableix el pla d'actuació davant la pandèmia causada per la covid-19 en els recursos dirigits a persones amb diversitat funcional i salut mental, per la qual s'estableix que els centres diürns amb alta cobertura de vacunació hauran de garantir l'atenció presencial de tots els usuaris.
Mónica Oltra en imatge d'arxiu
Mónica Oltra en imatge d'arxiu
INMA CABALLER - LES CORTS
Mónica Oltra en imatge d'arxiu

La resolució, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), actualitza la normativa i estableix que les visites a aquests centres de familiars o altres persones alienes als mateixos, hauran de complir les exigències determinades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública respecte a la seua situació enfront de la covid-19, ja siga el seu estat de vacunació, de recuperació o posseir una prova diagnòstica negativa.

Així mateix, s'introdueix una nova categorització en la qual es considerarà un centre residencial amb alta cobertura quan més del 80 per cent de les persones residents i treballadores han rebut una pauta completa (una o dos dosis més el temps indicat segons la vacuna rebuda). Per davall d'açò, és un centre amb baixa cobertura de vacunació, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

TORNS ROTATIUS EN ELS DE BAIXA COBERTURA

En el cas dels d'alta cobertura, la capacitat d'atenció del centre serà del cent per cent de les persones usuàries, mentre que en aquells amb baixa cobertura que no puguen garantir les mesures de distància de seguretat, se seguirà amb l'organització de torns rotatius i es marcarà en el pla d'atenció la ràtio establida en cadascun dels torns rotatoris.

La resolució també actualitza la normativa per als menjadors dels centres d'atenció diürna, i estableix que en aquells casos en els quals totes les persones pertanguen a un mateix grup de convivència estable no serà necessari mantindre la distància interpersonal d'1,5 metres. En la resta, sí que es mantindrà.

Així mateix, quan en un mateix torn de menjador participe més d'un grup de convivència estable hauran de mantindre una distància d'1,5 metres entre els grups.

Una altra de les novetats es troba en les eixides vacacionals, que fins ara era d'un mínim de set dies, i ara es redueix a quatre, en aquells casos en els quals el municipi on es troba el centre està en nivell d'alerta 0 o 1. Per a nivells d'alerta superiors la persona resident haurà de comptar amb la pauta de vacunació completa o la seua eixida haurà de ser per un període de més de 7 dies.

Aquesta reducció en el nombre de dies que componen una eixida vacacional té per objecte "facilitar que les persones que es troben en un centre residencial puguen desplaçar-se a les seues llars amb les seues famílies per a gaudir del Nadal".

Les eixides no podran realitzar-se en el cas que en el domicili al que acudeixen residisca una persona amb simptomatologia compatible amb la covid-19, i una vegada torne al centre es realitzarà una vigilància activa i s'extremaran les mesures de prevenció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento