Comunitat Valenciana

València congela la tarifa de l'aigua en 2022

  • L'objectiu és "contribuir a la reactivació econòmica de la ciutat", segons l'empresa Emivasa.
Archivo - Una aixeta d'aigua (arxiu)
Una aixeta d'aigua (arxiu).
EUROPA PRESS
Archivo - Una aixeta d'aigua (arxiu)

El Consell d'Administració de l'Empresa Mixta de Aguas, S.A. (Emivasa) ha acordat congelar la tarifa de l'aigua en 2022 a València per a "contribuir a la reactivació econòmica de la ciutat".

L'alcalde, Joan Ribó, ha presidit la reunió, acompanyat de la regidora del Cicle Integral de l'aigua, Elisa Valía, i el regidor de Salut i Consum, Emiliano García.

El primer edil ha destacat que aquesta mesura s'afig a unes altres, com l'increment del fons social i el grau d'execució de les inversions, adoptades "durant l'any difícil de la covid". Per a Ribó, és una mostra "del compromís de l'Ajuntament amb els col·lectius més vulnerables".

Ribó ha subratllat que aquesta decisió respon a l'objectiu d'impulsar la reactivació econòmica i mitigar els efectes de la pandèmia. A açò s'ha de sumar, ha prosseguit l'alcalde, que el fons social d'enguany ha augmentat un 62% respecte a 2020. A més, en 2021 s'executaran més de 20 milions d'euros d'inversió, una execució del 80%.

Pinedo i el Perellonet

En eixe sentit, s'ha referit a la xarxa arterial de Pinedo i El Perellonet, la canonada de Peris i Valero i la instal·lació de plaques solars en les preses i les oficines d'Emivasa, entre unes altres.

Per la seua banda, la regidora Elisa Valía ha exposat que "gràcies a totes les inversions que hem realitzat en els últims anys, hem sigut capaços d'amortitzar l'increment del cost de l'energia i que no repercutisca en les economies familiars i de les nostres empreses i autònoms". Amb la congelació de la tarifa de l'aigua, ha manifestat Valía, es pretén ajudar tant el teixit productiu com a les famílies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento