Comunitat Valenciana

Unes jornades reflexionen a València sobre els epistolaris dels escriptors en l'exili republicà

  • La Biblioteca Valenciana és l'única biblioteca pública espanyola que compta amb una secció dedicada a l'exili del 1939.
  • Aquestes cartes "enriqueixen el nostre patrimoni cultural i ens parlen de qui som i de quina ha sigut la nostra història".
'Jornada Laberintos'
'Jornada Laberintos'
GVA

La correspondència que mantenien els escriptors de l'exili amb els quals van romandre en l'Espanya franquista és l'eix central de les Jornadas Laberintos, que se celebren fins a aquest dimarts en la Biblioteca Valenciana sota el títol 'Els epistolaris de l'exili republicà del 1939'.

Segons ha indicat la Generalitat en un comunicat, els epistolaris entre escriptors constitueixen un material "molt valuós" per a reconstruir la història de la literatura espanyola del segle XX i, molt particularment, "són un pont de diàleg entre els escriptors de l'exili republicà de 1939 i els que es van quedar a Espanya després de la guerra civil".

La Biblioteca Valenciana celebra cada any unes jornades de reflexió sobre l'exili ja que és l'única biblioteca pública espanyola que compta amb una secció específica dedicada a l'exili del 1939.

Entre els seus fons es troben els arxius personals de republicans valencians com Juan Gil-Albert, Vicent Llorens, Guillermina Medrano i Rafael Supervía, Adelita del Campo i Julián Antonio Ramírez, Ignacio Soldevila i Jesús Martínez Guerricabeitia, entre uns altres.

Aquests fons bibliogràfics, en ocasions subratllats i anotats pels seus propietaris i amb nombroses dedicatòries d'autors significatius de cada moment, "enriqueixen el nostre patrimoni cultural i ens parlen de qui som i de quina ha sigut la nostra història".

Són "una font única d'informació sobre les vides i les obres de les persones que van haver d'eixir del seu país i la pèrdua que va suposar que intel·lectuals compromesos amb la democratització de la cultura no pogueren desenvolupar ací el seu treball", assenyala.

La Biblioteca Valenciana custòdia aquests materials, els registres bibliogràfics dels quals i inventaris poden ser consultats des de qualsevol lloc del món a través del catàleg situat en la web de la institució.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento