Comunitat Valenciana

Milena Smit, Sonia Almarcha i Jorge Motos, entre les nominacions valencianes als Premis Goya

  • La llista de nominats a la gran nit del cinema espanyol s'ha donat a conéixer aquest dilluns.
Archivo - Arxiu - L'actriu Milena Smit posa en el photocall de 'Madres Paralelas'
L'actriu Milena Smit posa en el photocall de 'Madres Paralelas' (arxiu).
Marta Fernández Jara - Europa Pr
Archivo - Arxiu - L'actriu Milena Smit posa en el photocall de 'Madres Paralelas'

Els intèrprets Milena Smit, Sonia Almarcha i Jorge Motos; el realitzador Javier Marco Rico, el músic Arnau Bataller i diverses produccions de curtmetratge i documental integren l''equip' valencià davant al pròxima gala dels Premis Goya, que se celebrarà, precisament, a València el pròxim mes de febrer.

La llista de nominats a la gran nit del cinema espanyol s'ha donat a conéixer aquest dilluns i està marcada pel rècord de nominacions aconseguit per 'El buen patrón', la pel·lícula dirigida per Fernando León de Aranoa i protagonista per Javier Bardem que optarà a portar-se 20 estatuetes.

També tindran opció artistes i tècnics de la Comunitat Valenciana d'aconseguir un dels guardons. Precisament, per 'El buen patró' està nominada a millor actriu de repartiment l'alacantina del Pinós Sonia Almarcha. Una de les contrincants que tindrà serà la il·licitana Milena Smit, qui repeteix en els Goya, aquesta vegada pel seu treball en 'Madres Paralelas' de Pedro Almodóvar. Per la seua banda, Jorge Motos ha sigut nominat com a millor actor revelació per 'Lucas'.

En l'apartat de Millor direcció novella, Javier Marco Rico lluitarà per un Goya per 'Josefina', mentre que Daniel Montsó, criat a València, ha sigut inclòs en la categoria de Millor guió adaptat per 'Las leyes de la frontera'. Per aquest mateix film, Sarai Rodríguez ha sigut nominada en Maquillatge i perruquería.

En la categoria de Millors efectes especials, s'ha destacat la tasca de Ferran Piquer en 'La abuela'. I en Millor música original apareix Arnau Bataller, per la de 'Mediterráneo'.

En Millor curt de ficció, aconseguixen arribar a aquesta recta final 'Mindanao' i 'Tòtem loba'; en la de Millor pel·lícula documental, 'Un blues para Teheran'; com a Millor pel·lícula d'animació la Comunitat estarà representada per 'Mironins' i en Millor curtmetratge d'animació, per 'Proceso de selección' i 'Umbrellas'.

A açò cal sumar la presència de producció valenciana en altres obres que compten amb nominacions, entre elles 'El cover', 'Ama', 'Josefina' i 'Libertat', han apuntat a Europa Press fonts de l'Institut Valencià de Cultura (IVC).

'El buen patrón', la pel·lícula de Fernando León d'Aranoa protagonitzada per Javier Bardem, és la favorita en la pròxima edició dels premis Goya en arrasar en els anuncis de candidatures optant a 20 estatuetes de diferents categories.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento