Rebuig veïnal als centres de menors i de ‘sense sostre’ previstos a Horta

Els veïns afirmen que ja en tenen prou amb la narcosala de la Vall d’Hebron. Van demanar anit la dimissió de la regidora.
Els veïns d’Horta no volen de cap manera que el districte aculli un centre educatiu de justícia juvenil ni tampoc un equipament per a indigents. Consideren que amb la instal·lació de la narcosala de la Vall d’Hebron han cobert la quota de solidaritat amb la ciutat i es queixen que tot el que no volen la resta dels districtes de la ciutat, va a parar al seu barri.

Així ho van expressar anit en una concorreguda i moguda audiència pública a la seu del districte, on no hi cabia ni una agulla.

La regidora d’Horta, Elsa Blasco, va intentar explicar la necessitat dels dos nous equipaments socials, però les escridassades i la indignació veïnal ho van fer impossible. Per això, davant dels crits que li demanaven la dimissió, la regidora va convocar una nova reunió per parlar del reformatori i del centre de sense sostre.

Els veïns es queixaven que l’equipament per a 40 indigents es vol obrir a escassos metres de la sortida del parvulari de l’escola de Santa Caterina de Siena. Respecte del centre de justícia juvenil, ahir es va informar que tindria capacitat per a 60 interns, preferentment joves amb malalties mentals i toxicòmans. Aquesta instal·lació estarà a Montbau.

Amenaces i herois

La regidora d’Horta va manifestar ahir davant dels veïns que els empleats de la narcosala de la Vall d’Hebron reben amenaces dels veïns i que els toxicòmans que s’atreveixen a anar-hi fan veritables heroïcitats per arribar-hi. Els veïns van rebutjar aquestes acusacions i van assenyalar que les 19 persones que utilitzen el centre són molt poques i fan que el servei no surti a compte econòmicament. Les associacions de veïns del Carmel, Horta i Font d’en Fargues es van desmarcar d’aquesta opinió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento