Comunitat Valenciana

El COMA rebutja el terme violència obstètrica i crida "a la unitat contra de la imposició de normatives"

L'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges d'Alacant (MENGE) ha manifestat el seu rebuig a la inclusió del terme 'violència obstètrica' en la Llei Integral contra la Violència sobre les Dones. D'aquesta forma, rebutgen tant el concepte de 'violència' -donant a entendre l'existència d'actes violents en l'atenció a les pacients-, com la seua tipificació en la categoria de delicte penal que se li pretén donar.

Així l'entitat manifesta, en un comunicat fet públic arran de la proposta dels grups de PSPV, Compromís i Unides Podem de presentar una esmena per a incloure aquesta qüestió en la llei valenciana de violència sobre les dones, el seu "total suport als facultatius que puguen ser afectats per la modificació i a les seues reivindicacions en contra de la seua aplicació "donades les repercussions que tindrà sobre la relació mèdic i pacient, sobre l'assistència a les dones i als seus nounats, així com sobre la injusta criminalització de la professió mèdica i altres repercussions legals derivades de l'assistència".

"Entenem que aquest pot ser només el principi d'un canvi de paradigma en la normativa de l'atenció mèdica que podrà afectar a qualsevol àmbit o especialitat i no necessàriament solament a la ginecologia-obstetricia. Realitzem una crida a la unitat en contra de la imposició de normatives que lesionen en el més profund la confiança en la qual tots dos, metges i pacients, han de basar la seua relació i que poc tenen a veure amb la qualitat assistencial", exposa el Col·legi de Metges.

Així mateix, sosté que "reafirmem el compromís ja expressat amb anterioritat per l'Organització Mèdica Col·legial (CGCOM) i per les Societats Científiques per a la millora de la pràctica clínica basada en l'evidència, i el compromís ètic i deontològic en la pràctica de la medicina".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento