Comunitat Valenciana

Acció Social i AFA impulsen un taller de cura no professional de persones amb demència

La Regidoria d'Acció Social i Família de l'Ajuntament d'Alacant i l'Associació de Familiars i Amics de Malalts d'Alzheimer (AFA) han impulsat el primer taller de formació per a cuidadors no professionals de persones depenents amb demència, la finalitat de la qual és la d'assessorar i formar a les persones que es troben com a responsables d'una persona que pateix la malaltia.
L'acte d'obertura del taller, amb Julia Llopis, Mª Luz Rodríguez i Pablo López
L'acte d'obertura del taller, amb Julia Llopis, Mª Luz Rodríguez i Pablo López
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE
L'acte d'obertura del taller, amb Julia Llopis, Mª Luz Rodríguez i Pablo López

La regidora del ram, Julia Llopis, ha manifestat en un comunicat del consistori que la iniciativa "ha tingut molt bon acolliment entre les famílies tot i que és el primer sobre la matèria" i que "aquest tipus de formació és important per a aquells que són cuidadors en el si de la llar, ja que actuen davant una crisi en la família".

"És una bona ferramenta per a les persones connectades amb aquest tipus de dependències", ha subratllat l'edil, qui ha explicat que els assistents com alumnes del taller són, sobretot, persones que conviuen habitualment amb els malalts.

Així, tant Llopis com María Luz Rodríguez, presidenta d'AFA, amb el gerent d'aquesta organització, Pablo López, han pres part en l'obertura del taller i han destacat que "està pensat per a millorar la qualitat de vida de malalts amb demències i familiars". Igualment, s'han pronunciat a favor de la necessitat de mantindre la formació contínua en el tractament d'aquest tipus de patologies.

El primer taller es desenvoluparà en huit sessions, en les quals s'abordaran matèries d'àrees com a psicologia, infermeria, fisioteràpia i teràpia ocupacional. En l'obertura s'ha deixat constància que la capacitat del taller havia quedat al complet i amb persones en llista d'espera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento