Comunitat Valenciana

Compromís demana que es declare el 2 d'agost com a Dia de la Dansa Tradicional Valenciana

El portaveu de Cultura de Compromís en Els Corts, Jesús Pla, ha presentat una iniciativa en la qual demana que les institucions treballen amb la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana i amb la resta del sector per a declarar el 2 d'agost com a Dia de la Dansa Tradicional Valenciana, així com dotar-la de valor i reconeixement al llarg de tot l'any.
El diputat Jesús Pla, portaveu de Cultura de Compromís en les Corts Valencianes
El diputat Jesús Pla, portaveu de Cultura de Compromís en les Corts Valencianes
COMPROMÍS
El diputat Jesús Pla, portaveu de Cultura de Compromís en les Corts Valencianes

A més, ha demanat homenatjar la figura de Francisco Miralles i atorgar-li el seu nom al Conservatori Superior de Dansa de València, segons ha informat la coalició valenciana en un comunicat.

La formació ha recordat que Francisco Miralles va nàixer un 2 d'agost de fa 150 anys i va ser "un dels més grans exponents de la dansa tradicional valenciana".

Per a commemorar el seu naixement, les Folies de Carcaixent, la catedràtica Rosario Rodríguez Llorens, amb el vistiplau de la Federació de Folklore i el suport del Museu Valencià d'Etnologia, van dur a terme una acció per a reivindicar la necessitat de declarar el dia 2 d'agost com a dia Tradicional de la Dansa Valenciana, segons ha explicat Compromís en un comunicat.

En aquest sentit, el parlamentari ha reivindicat que "cal dignificar des de totes les institucions la dansa valenciana i els seus protagonistes més destacats". A més, ha destacat que "Miralles va portar a tot el món danses valencianes com la Dansa de la Mesinesa, la Dansa Valenciana, les Valencianes de la U i el Dos, el Fandango de la U i el Dotze o la Jàquera Vella, que van ser apresos i interpretats pel seu alumnat.

"Miralles va ser un representant de luxe de la dansa i va recórrer Europa i els Estats Units portant el seu art. Les valencianes i valencians tenim un deute amb aquest geni de la dansa. Què millor homenatge que atorgar el seu nom al centre docent públic de dansa més important del cap i casal", ha exposat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento