Comunitat Valenciana

El Museu de les Ciències de València exhibeix un fragment de meteorit d'origen marcià

Un fragment de meteorit amplia, a partir d'aquesta setmana, l'exposició 'Marte. La conquista de un sueño', que s'exhibeix en el Museu de les Ciències de València i que ofereix "una visió de totes les perspectives del planeta".

El meteorit, 'batejat' com Ksar Guilane, procedeix de Marte i va ser descobert el 13 de gener de 2010 a Tunísia. Tenia una grandària de 10x4, 5x3, 5x cm i més de mig quilo de pes. Els meteorits marcians representen el 0,2% del total dels meteorits recuperats.

La tècnica de l'exposició de 'Marte. La conquista de un sueño', Rosa Martí, ha assenyalat, en declaracions a Europa Press Televisió, com es pot saber l'origen del fragment de meteorit: "Per les anàlisis i la composició de gasos nobles, minerals, fins i tot de cristalls formats en el fragment. A més afig que es pot tindre constància de l'"origen, l'edat i fins i tot quan va ser arrancat del planeta".

Martí també subratlla la importància que per a l'exposició suposa comptar amb el fragment. "És especial, un assoliment comptar amb un fragment del planeta Mart", assegura l'especialista, que anima al públic a visitar-la.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento