Comunitat Valenciana

Zoo, Twin, Maluks i Joe Pask encapçalen les nominacions als Premis Carles Santos 2021

  • El Teatre Principal de Castelló acollirà el pròxim 26 de novembre la cerimònia de lliurament dels guardons.
Anunci de la llista de nominacions
Anunci de la llista de nominacions als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2021.
GENERALITAT VALENCIANA
Anunci de la llista de nominacions

Zoo, Twin, Maluks i Joe Pask encapçalen les nominacions als IV Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2021. Cultura de la Generalitat ha anunciat el llistat complet de nominacions d'aquests premis i la cerimònia d'entrega tindrà lloc el 26 de novembre en el Teatre Principal de Castelló. L'anunci dels nominats s'ha retransmès en 'streaming' pels canals de l'IVC i l'ha realitzat Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, en el marc del Trovam! - Pro Weekend.

Entre les propostes musicals que han resultat finalistes en les diferents categories dels premis, destaquen Zoo i Twin, que han aconseguit tres nominacions cadascun, i Joe Pask i Maluks, amb dos.

Marga Landete ha destacat la quantitat de propostes presentades i el gran nombre de noms nous que concorren als premis. "En aquesta quarta edició hem observat un èxit de convocatòria que no ens esperàvem, després d'un any tan difícil per a la creació musical i per a l'ofici de músic en general", ha dit.

"A més de demostrar la consolidació de l'esdeveniment, ens dóna una idea molt clara de l'efervescència musical valenciana, amb interessantíssimes propostes de tots els estils i veus noves que fan molt més ric el panorama", ha afegit.

Nominacions

En la categoria de millor artista o grup revelació les finalistes són Esther, per 'Les teues ales'; Las Libelu, per 'Otro mundo'; Sandra Monfort, per 'Niño, reptil, ángel'; i Twin, per 'Twin'. En la categoria de millor disc de pop està Júlia, per 'Casa'; Laura Esparza i Carlos Esteban, per 'Espais'; Luis Prado, per 'El tsunami emocional'; i Valira, per 'Supernova'.

Pel que fa a millor disc de rock els finalistes són Joe Pask, per 'Jo i el món'; Júnior Mackenzie, per 'Now that we are dead'; Mafalda, per 'Las infelices'; i Santero y Los Muchachos, per 'Cantina'. En la categoria de millor disc de música urbana els nominats són Aina Palmer, per 'Fallanca'; Ding-Dong System, per 'La nave de la no-party'; Maluks, per 'Som i vibrem'; i Zoo, per 'Llepolies'.

En la categoria de millor disc de jazz els finalistes són Alex Conde, per 'Descarga for Bud'; Autòctone, per 'Sons de rapsoda'; Javier Vercher, per 'Agricultural wisdom'; i Sedajazz Bing Band, per 'Sinergia'. En la categoria de millor disc de fusió i mestissatge han resultat nominats 2i2 Quartet per '2020'; Besarabia, per 'Animal republic'; Eva Olivencia, per 'Viure'; i Xiomara Abello, per 'Flor de xicoia'.

En la categoria de millor disc de cançó d'autor, les propostes nominades són Jonathan Pocoví, per 'El vals de los desobedientes'; Nacho Casado, per 'Amor, música & lagrimas'; Oscar Briz, per 'Amor i psicodèlia en temps de virus'; i Ovidi4, per 'L'Ovidi se'n va a la Beckett'. Respecte al millor disc de música tradicional popular estan com a finalistes Aljub, per 'Cor de magrana'; Aigua, per 'Noninó'; Catí Plana i Pau Puig, per 'Tretze vares'; i Les Folies de Carcaixent, per 'A l'estil del país'.

En la categoria de millor disc de recuperació de patrimoni musical les propostes finalistes són Capella de Ministrers, per 'Mediterrània'; Jordi Sanz, per 'Félix de Santos. Obras de Concierto'; Marta Estal i Daniel Ariño, per 'Manuel Palau: música per a veu i piano'; i Trio Cabanilles, per 'Tubarum Convivium'. En la categoria de millor disc de clàssica contemporània els nominats són Duo Álvarez-Luján, per 'Inèrcies'; La Dispersione, per 'L'alquimista'; Spanish Brass, per 'Spanish Brass (a) Live'; i València Baryton Project, per 'Haydn: Baryton trios'.

En la categoria de millor disc de música per a famílies està Iruixa + Skargots, per 'Iruixa + Skargots'; La Factoria de Sons, per 'Un munt de cançons'; Marcel el Marcià, per 'Secrets dins d'una caixa dins d'un calaix'; i Ramonets, per 'Flipa'. La categoria de millor disseny ha tingut com finalistes a Carles Rodrigo, pel disseny del disc 'Twin', de Twin; Jorge Lawerta, pel disseny del disc 'Balboa lovers', de Le Dancing Pepa; Mònica Llop, pel disseny del disc 'Jo i el món', de Joe Pask; i Realmente Bravo, pel disseny del disc 'Titulares indiscutibles', de Hermano Salvaje.

En l'apartat de millor gira, els finalistes són El Diluvi, per 'Els amants'; Maluks, per 'Som i vibrem'; Xavi Sarrià, per 'No s'apaguen les estreles'; i Zoo, per 'Llepolies'. Finalment, en la categoria de millor vídeo estan Cavallets Produccions pel vídeo 'Butano y amor', d'Amor Butano; La Casa Calba, pel vídeo 'Plàstic', d'El Triangulista; Òrbita, pel vídeo 'Benasque', de Twin; i Volcànica Media, pel vídeo 'Llepolies', de Zoo.

Jurat

El jurat de la primera fase dels IV Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que ha sigut encarregat de triar les propostes finalistes entre les candidatures presentades, està compost per Laura Navarro, Carlos Pérez de Ziriza, María Cortés, Joan Canela, Voro Contreras, Víctor López Heras, Asun Pérez, Jon López, Nerea Serrano, Lourdes Sanz, Jorge García, Chevi Martínez, Viktorija Pilatovic, Rafel Arnal, Jordi Reig, Mariàngels Marqueño, Paco Valiente, Mari Giner, Ada Díez, Xepo WS, Migue Monkc, Nacho Ruipérez, Rafa Piqueras, Javier Clemente, María Romero, César Rus, Ana Botella i Beatriz Fernández Aucejo.

Ara, un segon jurat seleccionarà als guanyadors i les guanyadores entre totes les propostes finalistes. A més d'aquestes 14 categories també s'entreguen el premi al millor disc i millor cançó entre tots els nominats en les categories d'àlbum, a més del premi del públic, que s'atorga per les votacions populars a través del web dels premis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento