Barcelona vista per Montesol

  • Javier Ballester va desprendre's el 1992 de la seva base de dibuixant per experimentar amb el color en la pintura.
  • Barcelona i Madrid són dues ciutats que l'inspiren.

Barcelona respira diferent des de les coloristes i esquemàtiques pintures de Montesol. L'artista català torna a la seva ciutat malgrat viure a Madrid des de fa alguns anys per exposar el seu nou treball sobre la capital catalana. Hi apareixen els seus emblemes difuminats i farcits de colors, amb què constantment experimenta Montesol (Barcelona, 1952).

La Pedrera de Gaudí, la Casa de les Punxes de la Diagonal, la platja de la Barceloneta amb el nou hotel Vela a l'horitzó i fenòmens urbans tan nous com el Bicing no s'han escapat dels pinzells de l'autor, que va dibuixar còmics entre el 1972 i el 1988 i que va treballar com a il·lustrador per al diari ABC.

El neoimpressionisme marca la mostra que, fins al 31 de juliol, apropa des de la Galeria 9MA una altra visió de la ciutat als barcelonins i als turistes. La incursió de Montesol en la pintura va començar l'any 1991 al supermercat d'art American Prints de Barcelona.

L'autor s'hi va iniciar amb quadres de petit format i traços bàsics que ha anat engrandint i acolorint amb el pas dels anys. El 2002 va passar per una etapa blava, que no ha acabat d'abandonar del tot, atès que aquest color tenyeix el carrer Diagonal i la plaça de les Glòries al pas per la torre Agbar (imatges).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento