Comunitat Valenciana

La Diputació de Castelló impulsa tallers de sensibilització sobre violència de gènere en la presó d'Albocàsser

-
José Martí i Patricia Puerta en la seua visita a Creu Roja
José Martí i Patricia Puerta en la seua visita a Creu Roja
DIPUTACIÓN

La Diputació de Castelló impulsa un projecte pilot de tallers de sensibilització sobre violència de gènere destinats a la població reclusa del Centre Penitenciari Castelló II d'Albocàsser. Així ho ha explicat el president, José Martí, en el transcurs de la visita que ha realitzat a les instal·lacions provincials de Creu Roja Castelló, fins a on s'ha traslladat en companyia de la vicepresidenta i responsable de l'àrea de Benestar Social, Patricia Puerta.

Aquesta activitat és un dels eixos fonamentals del conveni de col·laboració que han subscrit la Diputació i l'ONG, la dotació econòmica de la qual és de 100.000 euros, en el qual també està contemplada l'atenció de persones majors de 65 anys sense xarxa de done suport en l'àmbit rural, que es troben en situació de solitud no desitjada o que patisquen alguna malaltia crònica.

El president Martí ha felicitat a la vicepresidenta Puerta i a Creu Roja Castelló per la seua decisió d'engegar tallers sobre violència de gènere integrats i en coordinació amb els programes que es realitzen en el Centre Penitenciari Castelló II. Aquests tallers tractaran aspectes relacionats amb la intel·ligència emocional, l'autoestima, l'anàlisi dels rols de gènere o la masculinitat.

"El nostre objectiu és el de ser útils a la societat i contribuir al fet que quan aquests presos complisquen condemna i recuperen la llibertat no tornen a reincidir, perquè l'aposta per la igualtat i la lluita contra la violència masclista figuren entre les prioritats d'aquesta Diputació progressista de Castelló", ha indicat Martí.

Durant la seua visita a les instal·lacions de Creu Roja, José Martí i Patricia Puerta han estat acompanyats pel president de l'entitat, Esteban Fortea; el coordinador provincial, Óscar Meseguer; i el vicepresident d'honor, José Luis Tallón. Amb la seua presència en la seu de l'ONG, el president compleix el compromís adquirit amb ells en l'entrevista celebrada el passat 10 de setembre en el Palau dels Aules.

ATENCIÓ A MAJORS

El president ha recordat que la subvenció anual de la Diputació a Creu Roja també és conseqüent amb la principal estratègia de la institució de lluitar contra la despoblació mitjançant la implementació de serveis a la ciutadania en l'àmbit rural.

"En aquest cas, a les persones majors de 65 anys que viuen soles o que tenen una malaltia crònica, amb les quals es manté contacte periòdic per a realitzar tasques d'acompanyament i seguiment del seu estat i del compliment de la la pauta mèdica, promocionant així l'envelliment saludable que facilite la permanència de les persones majors en el seu domicili", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento