Comunitat Valenciana

Fiscalia obri diligències d'investigació penal per la mort de 10 rucs en el Desert de Les Palmes

-
Archivo - Arxiu - Ciutat de la Justícia de Castelló
Archivo - Arxiu - Ciutat de la Justícia de Castelló
EUROPA PRESS
Archivo - Arxiu - Ciutat de la Justícia de Castelló

La Fiscalia de Castelló ha procedit aquest dimecres a la incoació de diligències d'investigació penal després de la denúncia que va interposar el PP per la mort de deu rucs al Desert de Les Palmes, que formaven part d'un grup més ampli introduït en aquest espai per a previndre incendis.

Aquest fet va provocar que la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica obrira un expedient informatiu per a aclarir la mort dels animals i que el director general de Medi Natural de la Generalitat Valenciana, Benjamí Pérez, presentara la seua dimissió.

El PP explica en la seua denúncia davant el Ministeri Públic que a l'agost de 2021 la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica va engegar una iniciativa per a la neteja de les muntanyes d'arbustos i herbes en l'àmbit del Paratge Natural del Desert de Les Palmes, a la província de Castelló, consistent en l'alliberament d'ases domèstics.

El 22 d'octubre de 2021, segons la denúncia, es va fer públic a través dels mitjans de comunicació que havien mort 10 dels 50 rucs introduïts i que en una publicació es ressenya l'"aspecte esquelètic" dels animals i s'incorpora una fotografia d'un d'ells, "en la qual s'aprecia a simple vista el seu estat que indueix a pensar que s'ha donat una situació d'inanició".

El PP considera que els fets podrien ser constitutius del delicte de maltractament d'animals domèstics, en comissió per omissió o, subsidiàriament, del delicte d'abandó d'animals domèstics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento