Comunitat Valenciana

La UV, entre les dotze millors del món en Ciències Agrícoles en el rànquing Best Global Universities

La Universitat de València (UV) se situa entre les dotze millors del món en Ciències Agrícoles en el rànquing Best Global Universities.
La Universitat de València, entre les dotze millors del món en Ciències Agrícoles en el rànquing Best Global Universities
La Universitat de València, entre les dotze millors del món en Ciències Agrícoles en el rànquing Best Global Universities
UV

La institució educativa valenciana ha millorat per quart any consecutiu a nivell internacional en aquesta classificació i avança enguany 14 posicions, fins a la 212 del món. A Europa, la institució escala fins a la 88 (9 posicions). A Espanya es manté com la cinquena millor i és la primera valenciana.

Per matèries, la UV ocupa la dotzena posició mundial en Ciències Agrícoles (primera d'Espanya) i és la 68 del món en Salut Ambiental i Laboral, a més de ser primera del Sistema Públic Valencià en 21 de les 27 matèries classificades, detalla la Universitat en un comunicat.

El rànquing Best Global Universities és elaborat per la revista O.S. News & World Report per a donar resposta a la creixent demanda d'estudiants nord-americans que planegen matricular-se en universitats fora del seu propi país. Analitza institucions de més de 80 països que han sigut classificades sobre la base de 13 indicadors que mesuren el seu acompliment acadèmic en investigació i la seua reputació global i regional.

Quant als indicadors, la Universitat de València destaca en reputació regional de la investigació (posició 98 del món) que analitza la reputació de les millors universitats de cada regió en investigació durant 5 anys. A més, en cites totals, la institució avança fins a la posició mundial 193 i també en nombre d'articles altament citats (entre l'1% més citat), on ha passat a la posició 191 del món.

A nivell global, la Universitat de València ocupa la posició 212 (en 2018, per exemple, era la número 265 del món), fet que la situa en cinqué lloc estatal, després de les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Pompeu Fabra i Autònoma de Madrid.

Per matèries s'han analitzat 43 i la UV s'ha classificat en 27 d'elles. Destaca en Ciències Agrícoles, on ocupa la posició dotzena mundial i primera d'Espanya. També en Salut Ambiental i Laboral (posició 68, 24 llocs millor que en 2020), Física (110), Geociències (122, 36 posicions millor que l'any passat), Economia i Negocis (151), Arts i Humanitats (156), Microbiologia (157) i Psiquiatria/Psicologia (190). A nivell espanyol, la UV és la primera de les 27 matèries analitzades en Ciències Agrícoles, Física, Geociencias i Microbiologia; i segona en Medicina Clínica i Salut Ambiental i Laboral.

EXCEL·LÈNCIA CIENTÍFICA I REPUTACIÓ

Els ítems utilitzats per aquesta classificació són bibliomètrics (65%), d'excel·lència científica (10%) i de reputació (25%). Així, entre els primers es tracta de cites totals, col·laboració internacional, conferències, impacte de cites normalitzat, llibres o nombre de publicacions en el top de les 10% més citades, entre uns altres.

Com a indicadors científics d'excel·lència també s'avaluen el nombre d'articles altament citats top 1% i el percentatge d'articles altament citats entre l'1% dels més citats. Finalment, també figuren com a indicadors d'aquest rànquing la reputació global i regional de la investigació. El proveïdor de dades bibliomètriques és la Web of Science-Clarivate Analytics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento