Comunitat Valenciana

Cultura programa en Teatre Calderón d'Alcoi la producció pròpia de dansa 'La mort i la donzella'

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha programat la producció pròpia de dansa 'La mort i la donzella' en el Teatre Calderón d'Alcoi (Alacant) com a part del programa cultural que té establit a la capital de L'Alcoià per ser capital cultural valenciana 2021.
Cultura programa en Teatre Calderón d'Alcoi (Alacant) la producció pròpia de dansa 'La mort i la donzella'
Cultura programa en Teatre Calderón d'Alcoi (Alacant) la producció pròpia de dansa 'La mort i la donzella'
GENERALITAT VALENCIANA
Cultura programa en Teatre Calderón d'Alcoi (Alacant) la producció pròpia de dansa 'La mort i la donzella'

L'espectacle, dirigit per Asun Noales i guardonat amb tres premis Max, es podrà veure el 30 d'octubre. A més, està nominada en sis categories dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes que organitza Cultura de la Generalitat: millor direcció coreogràfica, millor il·luminació, millor ballarí, millor ballarina, millor escenografia, i millor música, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

'La mort i la donzella' s'endinsa en el 'Cuarteto de cuerda núm. 14 en re menor' de Franz Shubert. L'obra fa una revisió contemporània d'aquesta composició romàntica que tracta qüestions existencials essencials com estar viu o no. Noales es planteja el pas prematur d'un estat a un altre partint del cos orgànic en què la vida persisteix als seus batecs, però passa a ser un fràgil sospir.

La directora tingut com a assistent en aquesta creació a una altra gran figura de la dansa de reconeguda trajectòria internacional: Gustavo Ramírez. L'elenc està format per Alexander Espinoza, Rosanna Freda, Mauricio Pérez, Juliette Jean, Salvador Rocher, Carmela García, nominada a millor ballarina en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes, i Eduardo Zúñiga, nominat a millor ballarí en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes.

En 'La mort i la donzella' la música també és protagonista. A partir de la partitura del 'Cuarteto de cuerda núm. 14 en re menor' de Franz Schubert s'ha fet un treball arriscat amb una visió molt contemporània. Per a aquest treball, els músics de Telemann Rec estan nominats a millor música en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes, una tasca que ha anat en paral·lel al procés de creació coreogràfica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento