Anglaterra alerta els seus turistes dels casos a Barcelona d'hepatitis A

  • Londres veu risc en els 200 positius del darrer any.
  • Berlín i París es refereixen a la grip A.
  • Persisteixen els robatoris a l'autopista AP-7 i l'amenaça terrorista.

El consolat del Regne Unit a Barcelona adverteix els seus turistes de la creixent incidència de l´hepatitis A a la capital catalana. L´existència d´aquesta malaltia figura entre les nou recomanacions que destaca enguany el govern britànic quan dóna consells per viatjar a Espanya.

La incidència de l´hepatitis A és més elevada del normal a Barcelona
«La incidència de l´hepatitis A és més elevada del normal a Barcelona, amb 150 infeccions recentment», asseguren les autoritats britàniques. «Els visitants han de ser-ne conscients dels símptomes i les precaucions,
incloent-hi la inoculació», subratlla.

En la seva advertència, el Foreign Office recull el darrer brot que ha aparegut a Barcelona, amb prop de 200 casos els darrers 12 mesos, el doble del normal, segons dades de Salut Pública, que en situa el màxim a la tardor passada. Una bona part eren
homes joves homosexuals. El temor és major, segons Salut Pública, entre els qui comencen a fer pràctiques sexuals de risc o els viatgers, als quals es recomana la vacunació.

L´hepatitis A és la menys greu de la resta d´hepatitis i els seus efectes són menys molestos. Es detecta amb símptomes de cansament, malestar, orina marró o excrements blancs. Una altra recomanació, compartida pel Regne Unit, Itàlia i Alemanya (tres dels principals països emissors de turistes) és la grip A H1N1. A Catalunya se n´han declarat 175 casos, segons Salut. Berlín aconsella «mesures d´higiene diària per protegir-s´hi» i l´ús de «màscares».

Les cancelleries alemanya, britànica i francesa recorden que a l´AP-7 proliferen les falses alertes de punxades de roda o semblants per aturar el cotxe. És llavors quan actuen els lladres. Suggereixen estacionar el cotxe només a les àrees de servei. Hi persisteix l´amenaça etarra i islamista. Tot i això, aquests paísos recorden que la immensa majoria de turistes se´n tornen sense haver tingut cap problema.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento