La narcosala del Raval serà quatre vegades més gran al gener

L’Ajuntament anuncia que ampliarà la sala de 60 a 220 metres quadrats. Els botiguers denuncien que estan perdent vendes.
La primera narcosala que es va obrir a Barcelona, la Sala Baluard, situada al Raval, s’ampliarà en els propers quatre mesos i passarà de tenir 60 metres quadrats a ocupar-ne 220, segons va avançar ahir a 20 minutos la presidenta de l’Agència de Salut Pública, Imma Mayol.

La també tercera tinent d’alcalde va insistir en què «l’ampliació no és perquè rebi més gent, sinó perquè tingui més capacitat de retenció a dins i no hi hagi cap excusa de cap persona per punxar-se a l’entorn del centre».

Baixada de les vendes

Aquest anunci de l’Ajuntament xoca amb l’opinió dels botiguers i dels veïns de la zona. Els comerciants del carrer Nou de la Rambla i rodalies consideren que la presència dels usuaris de la narcosala al barri està afectant les vendes dels botiguers del barri del Raval. «El comerç se n’està ressentint, perquè els clients se’ns queixen i no vénen a gastar-se els diners a botigues on es poden trobar amb drogoaddictes que entren a demanar, es fan pesats i insulten els veïns», explica Enrique Sánchez, president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Nou de la Rambla.

Informe de les pèrdues

L’entitat ha anunciat que està a punt d’iniciar un estudi «per analitzar detalladament com ens està afectant el funcionament de la narcosala», segons ha avançat Sánchez, qui considera que l’ampliació de la Sala Baluard només serveix per «afegir més llenya al foc». Els veïns reclamen la clausura de la narcosala.

Reclamen més ajuda a toxicòmans

La Federació Catalana de Drogodependències va reclamar ahir l’apertura de més narcosales als districtes o barris «on sorgeixi la necessitat». Ho justifiquen perquè cal «ampliar i millorar tots els recursos i serveis» per als toxicòmans. La federació va donar suport a les narcosales de la Vall d’Hebron i del Raval. Sobre la Sala Baluard, aposten, igual que l’Ajuntament, per «una ampliació i millora del dispositiu».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento