Comunitat Valenciana

Puig, després de l'aniversari de la fi d'ETA:"Ni equidistàncies ni desmemòries ni res que no siga acord i reconciliació"

El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, ha defès el desé aniversari de la desaparició d'ETA com "un moment de serena alegria per a tots els demòcrates" i ha advertit que deixa una lliçó molt clara: "Ni equidistàncies ni desmemorias ni res que no siga acord i reconciliació".
El president de la Generalitat, Ximo Puig, a la seua arribada a un ple de les Corts
El president de la Generalitat, Ximo Puig, a la seua arribada a un ple de les Corts
Rober Solsona - Europa Press
El president de la Generalitat, Ximo Puig, a la seua arribada a un ple de les Corts

En la sessió de control a Les Corts, Puig ha recordat que la lluita contra la banda terrorista va ser "el pitjor desafiament" que va haver d'afrontar la democràcia espanyola i ha reivindicat la unitat, la convivència i l'Estat del Dret. "Hi havia una causa comuna en la qual junts érem més forts", ha il·lustrat.

A partir d'ací, ha posat l'accent que en aquest moment "el partidisme no contribueix" i les víctimes d'ETA "mereixen memòria, justícia i reparació". Ha citat noms com els de Miguel Ángel Blanco, Ernest Lluch "i sobretot, totes les víctimes anònimes". Des del record a ells, ha promès seguir treballant en el diàleg per la pau i la conciliació.

Puig ha realitzat aquestes afirmacions en la seua rèplica a la síndica del PP, Mª José Catalá, qui ha defès que "el millor homenatge que pot fer el PSOE és no pactar amb Bildu els Pressupostos" Generals de l'Estat per a 2022, després que el líder de l'esquerra abertzale relacionara aquest dilluns l'aprovació dels PGE amb la situació dels presos d'ETA.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento