Comunitat Valenciana

Nuevo Centro acull una mostra amb l'obra de Paco Roca sobre memòria i Alzheimer

  • L'exposició, organitzada en col·laboració amb AFAV, podrà visitar-se fins al 28 de novembre.
Cartell de l'exposició de Paco Roca
Cartell de l'exposició de Paco Roca
ORGANIZACIÓN DE LA EXPOSICIÓN
Cartell de l'exposició de Paco Roca

L'exposició 'Memoria' reuneix des d'aquest dimarts en el centre comercial Nuevo Centro de València l'obra del dibuixant valencià Paco Roca sobre la memòria i l'Alzheimer. La mostra, que podrà visitar-se fins al 28 de novembre, s'inclou en campanya 'Un Pósit por el Alzhéimer 2021' organitzada per l'Associació de Familiars d'Alzheimer de València (AFAV) sota el títol 'Desorden en el Desván' i amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer.

Representants de l'AFAV i Paco Roca han inaugurat aquest dimarts 'Memoria'. En l'acte, l'il·lustrador ha assenyalat que dibuixar còmics és la seua manera de reflexionar sobre el món i d'arribar a conéixer-se a si mateix, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

"És cert que els autors tenim un tema que anem repetint al llarg de la nostra trajectòria. El meu és la memòria com una manera de trobar la nostra identitat, d'arribar a saber qui som a través d'una mirada cap a arrere", ha exposat el dibuixant.

La presidenta d'AFAV, Ana María Ruíz, ha expressat el seu agraïment a Paco Roca "per la seua solidaritat" amb aquesta entitat i "per la gran tasca de donar visibilitat a l'Alzheimer a tot el món en ser un artista internacional" que "mai s'ha oblidat del seu origen i de qui més ho necessita".

En 'Memoria' s'arreplega l'obra de Roca dedicada a la memòria al llarg de la seua trajectòria com 'Los Surcos del Azar', 'La Casa', 'Regreso al Edén' o 'Arrugas'. Igualment, repassa els treballs del dibuixant dedicats a l'Alzheimer en col·laboració amb AFAV com la imatge del disc 'Desorden en el Desván'. La campanya compta amb el patrocini de Colinas Music, Nuevo Centro, l'Ajuntament de València i la Diputació de València.

AFAV

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València és una organització sense ànim de lucre que lluita per millorar la qualitat de vida de malalts i familiars. L'entitat va ser fundada en 1991 i compta ja amb quasi 3.000 socis. Des de novembre de 1999 és Institució Declarada d'Utilitat Pública pel Ministeri d'Interior.

L'Alzheimer, una malaltia degenerativa física i mental que es presenta de forma prematura i progressiva, afecta a València a 15.000 persones, a la Comunitat Valenciana a 50.000, i a Espanya a 800.000, ha destacat l'AFAV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento