Comunitat Valenciana

L'escultura 'Bocas que vuelan' guanya el concurs per a ser el monument a les víctimes de la covid a Alacant

L'obra en marbre i bronze titulada 'Bocas que vuelan', dels artistes Natalia Hierro i Carlos Lorenzo, ha guanyat el concurs de projectes per a alçar un monument a les víctimes de la covid impulsat per l'Ajuntament d'Alacant i que compta amb un premi està dotat amb 100.000 euros.
Imatge del projecte de l'obra guanyadora
Imatge del projecte de l'obra guanyadora
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE
Imatge del projecte de l'obra guanyadora

El jurat del concurs ha examinat aquest dilluns els 14 projectes presentats al certamen i s'ha inclinat a favor d'aquesta peça de marbre beix i acer, de 25 tones de pes. L'obra està formada per un conjunt de tres elements: bloc de pedra, peça de bronze representant part d'un rostre realitzat en fosa i estructura metàl·lica en acer, segons ha informat el consistori en un comunicat.

El conjunt de l'obra tindrà unes mesures aproximades de 4,40 metres d'altura, 3,30 metres d'ample i 1,20 metres de profunditat. L'unió entre la pedra i l'acer crea una porta, que representa el llindar, el trànsit, segons la memòria guanyadora.

El jurat, presidit per l'alcalde Luis Barcala, i el grup de treball ha estat integrat per representants de tots els partits amb representació en la Corporació, més un arquitecte, un professor de l'Escola d'Art EASDA i un altre de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández (UMH).

El concurs, convocat per l'Ajuntament d'Alacant, porta aparellat un premi de 100.000 euros. Aquesta quantitat s'entregarà al guanyador en dos fases: un 30% a la firma del contracte i el 70% restant en el moment de la finalització i posada de l'obra a la disposició de la corporació.

El monument està previst que s'instal·le en un espai públic de la ciutat, probablement en la Plaça d'Amèrica. El procés d'instal·lació, segons arrepleguen les bases del concurs, hauria de dur-se a terme abans del 15 de desembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento