Comunitat Valenciana

Castelló construirà un Memorial al cementeri de San José per a cossos de represaliats sense identificar

-
Amparo Marco en la comissió del cementeri
Amparo Marco en la comissió del cementeri
AYUNTAMIENTO DE CASTELLÓ
Amparo Marco en la comissió del cementeri

El cementeri de San José tindrà un Memorial commemoratiu de les víctimes de la Guerra Civil en el qual resituar els cossos que no hagen pogut ser identificats després dels treballs de localització i exhumació de les persones afusellades i represaliades del franquisme realitzats a la fossa comuna del cementeri civil de Castelló. D'aquest projecte s'ha donat compte en la reunió del Consell d'Administració de l'Empresa Mixta Nou Cementeri que s'ha celebrat aquest dimecres a l'edifici Menador.

L'alcaldessa de Castelló i presidenta de l'empresa mixta, Amparo Marco, ha anunciat que aquest projecte s'està realitzant "per a commemorar, homenatjar i avançar en la reparació de les víctimes". "Amb aquesta actuació construirem un espai nou, al costat del simbòlic mur existent en memòria dels oblidats, a la zona del quadre civil, per a crear nous nínxols en els quals resituar els cossos exhumats sense identificar", ha explicat.

Amb aquest projecte es reconstruirà el mur que antigament separava el quadre civil del cementeri i se li dotarà de l'amplària necessària per a la construcció d'unitats d'enterraments dignes al costat del simbòlic espai en el qual es ret homenatge les persones represaliades de la Guerra Civil i la dictadura.

El projecte es completarà amb el sanejat de l'actual mur existent i la instal·lació d'una jardinera i un pevetero a la zona en la qual actualment està instal·lada la placa 'En memoria de los olvidados'. En total, està previst que a banda i banda del mur existent es construïsquen 116 unitats d'enterrament. Està previst que el Mausoleu estiga finalitzat per al pròxim 1 de Novembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento