Comunitat Valenciana

La Mutant acull la primera representació a Espanya de 'Les autres', últim espectacle d'Anton Lachky

La sala La Mutant de València acollirà el pròxim 17 d'octubre, per primera vegada a Espanya i com a part de la proposta del Festival Circuito Bucles 2021, la representació de 'Les autres', l'últim espectacle firmat i coreografiat per l'eslovac Anton Lachky, segons ha informat el centre cultural en un comunicat.
'Puzle Work' En La Mutant
'Puzle Work' En La Mutant
LA MUTANT
'Puzle Work' En La Mutant

Es tracta d'una història que reivindica l'experiència física de viure a través del ball protagonitzada per quatre personatges aïllats en un lloc inert i ple de pantalles translúcides, ha explicat La Mutant. Així, ha agregat que "per a sobreviure, decideixen ballar tots els dies amb la mateixa passió i rebel·lar-se davant el món plàstic que els oprimeix".

"Volem suggerir un poc més, una experiència col·lectiva en la qual els espectadors també siguen actors. Que per a ells siga un dia realment especial. Un dia en què, a més d'anar a veure el ball, pensen en l'impacte ecològic de tot el que farem: menjar, vestir-nos, moure'ns. Deixem de parlar de crisi ecològica i, tots junts, ballem", indica l'autor. La proposta és apta per al públic familiar.

L'obra coreogràfica d'Anton Lachky (Prievidza, Eslovàquia, 1982) basa la seua originalitat en la combinació de xicotets fragments de la dansa occidental i la cultura popular oriental ha detallat la sala valenciana.

Així, ha apuntat que aquest creador "agafa una mica d'ací i una mica d'allà, sense importar que a priori siguen referències antagòniques" per a emsamblarlo tot "en una creació única en la qual múltiples i variats antecedents donen lloc a una cosa totalment nou".

Aquesta tècnica de composició, denominada Puzle Work, "dona lloc a un tipus de ball virtuós i sofisticat, acaramullat de potència i alegria" que ha convertit Lachky "en un dels artistes més revolucionaris i sol·licitats de l'escena dancística europea", ha detallat La Mutant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento