Comunitat Valenciana

Cvirus.- Els festivals que exigisquen el certificat covid tindran llibertat de moviment per al ball i consum de beguda

Els festivals de música que exigisquen el certificat covid o Prova Ràpida de Detecció d'Antígens (PRDA) per a l'accés tindran llibertat de moviment en les instal·lacions, per al consum d'aliments i begudes i per al ball, encara que s'haurà de mantindre la distància de seguretat interpersonal i la mascareta excepte en el moment del consum.
Archivo - Arxiu -  Últimes edicions del Festival dels Arts
Archivo - Arxiu - Últimes edicions del Festival dels Arts
FESTIVAL DE LES ARTS/ARCHIVO

Així, figura en una resolució de la secretaria autonòmica de Salut Pública publicada aquest divendres per la Conselleria de Sanitat per a regular el protocol sanitari en la celebració d'esdeveniments i festivals musicals a l'aire lliure.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ja van anunciar anit, després de la reunió de la Comissió interdepartamental per a aprovar la desescalada, que els festivals de música disposaria d'una regulació pròpia amb unes restriccions "suavitzades" per a aquells exigisquen aquest passaport sanitari.

D'aquesta manera, el protocol estableix un aforament del cent per cent, havent de mantindre's la distància de seguretat interpersonal i l'organziación haurà d'establir una ordenació dels fluxos d'entrada i eixida de les persones assistents, amb itineraris específics i les mesures complementàries necessàries per a evitar que es produïsquen aglomeracions.

A més, la mascareta facial s'usarà durant tot l'esdeveniment, inclòs en les entrades i eixides, excepte en el moment del consum de begudes i aliments i l'organització disposarà de dispensadors de gels hidroalcohòlics en quantitat "suficient" i "promourà i facilitarà el seu ús pels assistents", així com mascaretes per a la seua distribució o venda.

DOCUMENTS VÀLIDS

Els documents vàlids per a beneficiar-se d'aquestes mesures són el certificat COVID Digital UE vàlid de vacunació (pauta completa); el Certificat COVID Digital UE vàlid de diagnòstic (resultat negatiu); el certificat COVID Digital UE vàlid de recuperació (COVID-19 confirmada amb PCR positiva fa menys de 180 dies).

Així mateix, també servirà presentar una PRDA amb resultat negatiu, realitzada en el moment previ a l'ingrés a les instal·lacions del festival sota la supervisió de l'organització i amb algun dels productes comercials inclosos en el llistat comú de proves ràpides d'antígens acordat pel Comité de Seguretat Sanitària de la Unió Europea.

Les persones que accedisquen al recinte hauran d'estar així adequadament identificades en el moment de l'entrada, però no està permès guardar cap registre de les dades contingudes en el certificat Covid digital ni crear cap fitxer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento