Comunitat Valenciana

València, finalista per a ser Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022

València és una de les set ciutats seleccionades per la Comissió Europea per a convertir-se en European Capital of Smart Tourism 2022 (Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022), seleccionades entre un total de 30 candidatures de 16 països.

Aquesta iniciativa de la Unió Europea té com a objectiu promoure el turisme intel·ligent; posar en xarxa i fomentar el desenvolupament turístic innovador, sostenible i inclusiu de les destinacions i facilitar l'intercanvi de les millors pràctiques, segons ha explicat l'Ajuntament en un comunicat.

El jurat de la Comissió Europea, especialitzat en accessibilitat, sostenibilitat, digitalització, patrimoni cultural i creativitat, ha avaluat les candidatures de 30 destinacions de 16 països i ha seleccionat a València juntament amb Bordeus (França), Copenhaguen (Dinamarca), Dublín (Irlanda), Florència (Itàlia), Ljubljana (Eslovènia) i Palma (Espanya).

A la fi d'octubre es donaran a conéixer les dos ciutats guanyadores que es convertiran en European Capital of Smart Tourism 2022, seguint el deixant d'Hèlsinki, Lió, Gotemburgo i Màlaga.

El regidor de Turisme i Internacionalització i president de Visit València, Emiliano García, s'ha mostrat molt satisfet i ha destacat que "València està treballant intensament per establir un model turístic basat en la sostenibilitat i la intel·ligència". "És un fet que la ciutat competeix al nivell de capitals europees i de les principals ciutats turístiques en aquesta matèria", ha valorat.

García ha afirmat que "els projectes impulsats per Visit València, tant vinculats al mesurament, reducció i/o compensació de les petjades de carboni i hídrica, com el Sistema d'Intel·ligència Turística, han permès a València exercir una situació de lideratge en la gestió del turisme".

València ha desenvolupat la seua estratègia turística sobre el pilar de la sostenibilitat, promovent projectes que permeten avançar en els amb els ODS.

Així, entre els projectes de major envergadura es troba l'auditoria de la petjada de carboni de l'activitat turística, i el seu corresponent pla per a la seua reducció i compensació amb l'objectiu d'aconseguir la neutralitat en carboni del turisme en 2025.

En la mateixa línia, l'Ajuntament ha indicat que s'ha començat a treballar amb la petjada hídrica, amb la qual ja es disposa de l'auditoria de la mateixa. "En matèria d'accessibilitat, es destaquen els esforços realitzats per a incrementar l'espai dedicat al vianant, l'aposta per la mobilitat sostenible -amb més de 156 km de carril bici-, l'impuls d'instal·lacions amb equipament especial i eliminació de barreres arquitectòniques, així com els projectes desenvolupats per a adaptar l'oferta turística a persones amb mobilitat reduïda".

Pel que fa a la tercera de les categories valorades, la digitalització, s'orienta en doble direcció: d'una banda, per a la gestió de l'experiència del turista i, d'altra banda, com a ferramenta de competitivitat empresarial.

Així, s'ha impulsat una plataforma de dades (SIT- Sistema d'Intel·ligència Turística) orientada la presa de decisions del sector empresarial valencià, ferramentes de comunicació amb el turista (chatbots), cinc punts d'informació digitals que ajuden els viatgers les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana-, així com experiències de geocaching per a descobrir la ciutat i alguns dels seus recursos principals a través d'aplicacions digitals, com el Sant Grial.

Finalment, en l'àrea de patrimoni cultural, es destaca el caràcter avantguardista i històric de València, una ciutat cosmopolita i mediterrània que preserva importants Patrimonis materials i immaterials de la Unesco, com són les Falles, la Llotja de la Seda i el Tribunal de les Aigües.

La candidatura destaca la rellevant agenda cultural de la ciutat; els reconeixements internacionals com la Capitalitat Mundial del Disseny 2022 així com les sinergies creades entre les indústries culturals, creatives i turístiques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento