Comunitat Valenciana

Ribó replica als hostalers que "l'espai públic és de tots"

  • L'Ajuntament de València rebutja ampliar fins al 2022 les 'terrasses covid', com ha demanat el sector.
  • L'alcalde ha recordat que es tractava d'una mesura provisional i que s'han concedit ajudes per a les empreses.
L'alcalde de València, Joan Ribó, en imatge d'arxiu
L'alcalde de València, Joan Ribó, en imatge d'arxiu
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
L'alcalde de València, Joan Ribó, en imatge d'arxiu

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat aquest dijous el suport de l'Ajuntament amb ajudes directes al sector de l'Hostaleria per a poder fer front a la pandèmia, però ha recalcat que amb la desescalada "és hora de tornar tots a la normalitat i tornar a la normalitat significa que l'espai públic és de tots", com reclamen els veïns, i més "quan s'ha augmentat l'aforament en interiors".

Ribó, en declaracions als mitjans, s'ha referit així a la concentració realitzada pels hostalers aquest dijous per a demanar a l'Ajuntament ampliar fins el 2022 les 'terrasses covid' en veure "llunyana" la recuperació.

Sobre aquest tema, ha recalcat que l'Ajuntament ha concedit ajudes directes a les 670 terrasses de la ciutat a través del Pla Resistir i d'altres plans i ha recordat que aquesta ampliació temporal es va aprovar per a compensar les restriccions al sector.

No obstant això, ara a més de l'espai on poden situar les seues terrasses que respecta el que tenien abans de la pandèmia, ja s'ha ampliat els aforaments al 100% a l'exterior i al 75% a l'interior i en la reunió d'aquesta vesprada de la Interdepartamental es tornarà a abordar aquesta qüestió.

Per això, ha defés que l'Hostaleria "no es pot acostumar al fet que tot l'espai públic estiga disponible per a situar terrasses" quan és "de tots" i sobre aquest tema ha recalcat que existeix "una protesta clara" de la Federació de l'Associació de veïns de València.

Així, ha insistit que amb l'augment de l'aforament en interiors "es poden restituir les terrasses a la seua situació normal" i ha apuntat que les terrasses "perdran força" com a conseqüència del temps amb la tardor.

Ribó ha recalcat la voluntat de l'Ajuntament de València de "compensar" a aquest sector, que disposa d'un centenar de terrasses en el barri de Russafa, 70 en la zona del Cedre, 68 a Ciutat Vella, 67 a l'entorn de la plaça d'Hondures i 50 en Joan Llorens.

Pacte històric

L'ampliació de terrasses va ser una mesura acordada al maig de 2020 entre l'Ajuntament, representants veïnals i les associacions hostaleres en "un pacte històric, ja que va aconseguir fer convergir postures moltes vegades contraposades, els veïnals i els dels hostalers, en un moment clau per a la reactivació econòmica, mentre es mantenien restriccions de distància i aforaments per a evitar els contagis", segons han destacat fonts municipals.

En eixe sentit, ha recordat les reunions amb Unió Gremial, la Federació de Veïns de València, la Federació Empresarial d'Hoteleria de València i la Coordinadora Empresarial Oci i Hoteleria Comunitat Valenciana.

Així mateix, han recordat els instruments de suport al sector de l'hostaleria, "clau per a l'economia de València", i per això "es manté fins a final d'any l'exempció de la tassa de terrasses, una manera de donar suport a la reactivació econòmica del sector".

A més, en les ajudes Re-Activa, de març 2020, es van concedir 5.260.000 euros, al Sector Restauració 1.600.000 euros, i en el Pla Resistir les ajudes Parèntesi de la primera Convocatòria s'han abonat 13.040.200 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento