Comunitat Valenciana

L'associació Treca-Dis analitza en una jornada com aconseguir l'èxit de l'alumnat amb diferències d'aprenentatge

L'associació Trenca-dis de dislèxia i altres DEA de la Comunitat Valenciana celebra aquest divendres i dissabte a Alacant la V Jornada de dislèxia de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb l'Ajuntament i la Universitat d'Alacant, en la qual analitzaran com aconseguir l'èxit educatiu de l'alumnat amb diferències d'aprenentatge, segons han informat fonts de l'associació.
Archivo - Arxiu - Dislèxia/arxive/recursos
Archivo - Arxiu - Dislèxia/arxive/recursos
UGR
Archivo - Arxiu - Dislèxia/arxive/recursos

Així, entre altres temes aquest dijous el professor titular de la Universitat d'Alacant, Raúl Gutiérrez Fresneda, analitza els indicadors de risc de la dislèxia en les diferents etapes educatives i la importància de la prevenció per a l'eficàcia en la intervenció.

Així mateix, se celebra una taula redona en la qual es tractarà l'avaluació sociopsicopedagógica amb la participació de directora de la Unitat Especialitzada d'Orientació (UEO) de DEA i TDAH, Remei Gómez Rodríguez, l'orientadora educativa Nuria Medina Giner, i com a representants de les famílies intervindran Maria del Mar Medina Giner, PT i Carmen Martínez Juan.

La sessió es tancarà amb la ponència de la docent i presidenta de Trenca-dis, Concha Barceló, que disertar sobre com ajudar l'alumnat amb diferències d'aprenentatge.

Per la seua banda, demà dissabte el professor de Psicologia Evolutiva i de l'Educació de la Universitat de Múrcia Ángel R. Calvo Rodríguez analitzarà les mesures d'intervenció educativa en dislèxia i dificultats d'aprenentatge i la docent especialista en programació multinivell Carolina Belda abordarà els paisatges d'aprenentatge competencials per a assegurar l'èxit educatiu de tot l'alumnat.

Per la seua banda, el doctor en Psicologia i professor de la Universitat d'Alacant Antoni Vallés analitzarà les dificultats d'aprenentatge de disortografía i disgrafía, mentre que la professora de matemàtiques i Vicedirectora del Centre Específic d'Educació a Distància de la CV Maite Navarro tancarà la jornada amb una anàlisi sobre les matemàtiques manipulatives com una alternativa eficaç davant les dificultats d'aprenentatge de les matemàtiques.

A més, en la vesprada del divendres realitzaren un taller per a famílies i persones interessades, on els xiquets i xiquetes tindran l'oportunitat de gaudir creant junts.

La Subdirecció General de Formació del Professorat certificarà l'assistència a les i els docents de centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana i l'associació ho farà a la resta de persones assistents, segons les mateixes fonts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento