Comunitat Valenciana

El VI Congrés Internacional de Transparència reclama un marc jurídic nacional "més avançat"

El VI Congrés Internacional de Transparència (CIT), que s'ha celebrat a la Universitat d'Alacant durant aquesta setmana, ha reclamat un "marc jurídic més avançat" que regule la transparència en la seua última sessió.
El VI Congrés Internacional de Transparència reclama a la Universitat d'Alacant un marc jurídic més avançat
El VI Congrés Internacional de Transparència reclama a la Universitat d'Alacant un marc jurídic més avançat
UNIVERSIDAD DE ALICANTE
El VI Congrés Internacional de Transparència reclama a la Universitat d'Alacant un marc jurídic més avançat

Així ho ha exposat aquest dijous el codirector del congrés, Manuel Sánchez de Diego Fernández de la Riva, qui ha assegurat que algunes lleis autonòmiques han superat ja a l'estatal i ha advocat per "fer transparent el sistema de transparència", de manera que es faça "més senzill per al ciutadà".

L'esdeveniment ha comptat amb més 656 inscrits online i presencials de més de 21 països, així com amb 200 ponències en 23 grups de treball diferents, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

La clausura ha comptat amb les intervencions de Virginia Pérez Alonso, presidenta de la Plataforma en Defensa de la Llibertat d'Informació, que participa en l'organització del Congrés, i ha subscrit la declaració realitzada ahir pels òrgans garants de la transparència.

També han estat presents Rosario Lopaz, vicepresidenta de l'Associació de Professionals de la Transparència (Acreditra), que també organitza aquesta trobada, i Yolanda Gómez Sánchez, directora del Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals.

Durant aquesta última jornada del CIT s'ha celebrat una taula plenària sobre 'Experiencias: datos, transparencia, tecnología y periodismo', que ha comptat amb la participació del periodista Matthew Bennett i el conegut enginyer i activista tecnològic Jaime Gómez-Obregón. Així mateix, s'han celebrat diversos grups de treball sobre periodisme, regulació de lobbies i partits polítics, entre altres temes.

A més, els assistents han pogut acudir a una sessió sobre el futur de la transparència i el Govern Obert a Espanya, una conferència sobre periodisme i transparència, la trobada de responsables de participació i transparència d'Administracions Públiques i la Declaració Institucional de la Xarxa Estatal d'Agències i Oficines Antifrau.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento