Comunitat Valenciana

El jurat declara culpable de lesions a l'home que va agredir el seu pare després de dir-li el seu fill que abusava d'ell

VALÈNCIA, 20 (EURPA PRESS)
Acusat d'assassinar en grau de temptativa al seu pare en conéixer que presumptament abusava del seu fill
Acusat d'assassinar en grau de temptativa al seu pare en conéixer que presumptament abusava del seu fill
EUROPA PRESS

Un jurat popular ha declarat culpable de lesions a l'home que va propinar una palissa al seu ancià pare a Torrent (València), després que el seu fill de nou anys li diguera que abusava d'ell. Fiscalia demanava fins a nou anys d'anys de presó per a l'acusat per intent d'assassinat mentre que l'acusació particular, exercida pels germans de l'acusat, reclamava 22 anys per assassinat.

El tribunal popular rebutja intenció de matar, i que fóra un assassinat o homicidi, i considera que concorren en aquest cas els atenuants que demanava la defensa, -que havia sol·licitat tres mesos de presó i assenyalava la mort com a conseqüència del càncer que patia-, entre elles, arravatament i confessió, segons han informat fonts jurídiques.

L'acusació particular entenia per la seua banda que sí va haver-hi "un clar intent" de matar l'ancià i que va ser la palissa el que precisament va provocar la desestabilització de la malaltia del seu pare i la seua mort prematura. A més, mantenia que l'agressió es va cometre amb acarnissament, traïdoria i abús de superioritat.

L'agressió es va produir el 2 de març de 2016 després que el menor li explicara a l'acusat que el seu avi, de 75 anys, li sotmetia a tocaments i altres actes de caràcter sexual. La víctima va ser traslladada a l'hospital, on va romandre 41 ingressat a l'UCI, 13 en planta i 68 dies impedit, en total 122 dies de curació. No obstant açò, va morir quatre mesos després de l'agressió, el 5 de juliol de 2016.

L'acusat, en la primera sessió del juí es va mostrar penedit del succeït i se'n va anar a la seua casa per a retraure-li que era "un violador". L'ancià ho va negar tot i ell, segons la seua declaració, li va pegar "només amb les mans" i durant un temps que creu que va ser poc. La víctima va caure cap a un costat, es va colpejar amb una cadira i aleshores va deixar de colpejar-li.

Després de l'agressió va tornar a la seua casa, va agafar el DNI i va anar a comissaria. Només allí va ser quan es va plantejar el que li podia haver-li fet al seu pare una vegada que se li va començar a "refredar la ment". "Estava molt nerviós", ha assenyalat i va assegurar que, fins a eixe moment, el seu pare era el seu "ídol".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento