Comunitat Valenciana

Jean-Pierre Jeunet, Palmera d'Honor de la Mostra de València en el 20 aniversari d''Amélie'

  • El festival se celebrarà del 15 al 24 d'octubre en els Cinemes Babel i la Filmoteca.
Jean-Pierre Jeunet
Jean-Pierre Jeunet
NICOLAS AUPROUX (REMITIDA POR MO
Jean-Pierre Jeunet

El cineasta Jean-Pierre Jeunet serà reconegut amb la Palmera d'Honor de la 36 edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani, coincidint amb el 20 aniversari de la seua cèlebre pel·lícula 'Amélie', i acudirà al certamen en la capital del Túria.

Així ho han anunciat aquest divendres la presidenta de Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals, Gloria Tello; la directora gerent del festival, Rosa Roig, i el director de programació Eduardo Guillot, durant la presentació de la la 36 edició de Mostra de València-Cinema del Mediterrani, que se celebrarà del 15 al 24 d'octubre en els Cinemes Babel i la Filmoteca.

Eduardo Guillot ha destacat de Jeunet que és un "director amb un univers estètic propi, molt particular", que ja es detecta només amb veure qualsevol extracte d'alguna de les seues pel·lícules, i del que ha ressaltat l'ús de zooms i travellings i la resta de trets característics de la seua forma de fer cinema.

El director acudirà a València i impartirà una classe magistral que, per al director de programació, serà "particularment interessant" per la seua condició de director europeu que ha treballat també a Hollywood i després va tornar a França, i té experiència en tots dos mercats.

Tot açò quan es compleixen 20 anys d''Amélie', "una pel·lícula de fama de nivell mundial" que va rebre cinc nominacions als Oscar i des del primer moment "es va convertir en una pel·lícula de culte internacional", celebrada també enguany amb una projecció en el festival de Cannes, ha afegit Guillot.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento