Comunitat Valenciana

La Generalitat renova la concessió al club nàutic de Xàbia i inverteix 2,6 milions per a modernitzar el port

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha renovat per deu anys la concessió al club nàutic de Xàbia (Alacant) i invertirà 2.591.988,36 milions d'euros per a modernitzar el Port.
Generalitat renova la concessió al club nàutic de Xàbia i inverteix 2,6 milions per a modernitzar el Port
Generalitat renova la concessió al club nàutic de Xàbia i inverteix 2,6 milions per a modernitzar el Port
GENERALITAT VALENCIANA
Generalitat renova la concessió al club nàutic de Xàbia i inverteix 2,6 milions per a modernitzar el Port

Es tracta del primer club d'un port de la Generalitat que obté la renovació de la concessió, com ha destacat la secretària autonòmica d'Obres Públiques, María Pérez, que, juntament amb la directora general de Ports, María Luisa Martínez, ha visitat aquest dijous les instal·lacions portuàries.

Segons ha explicat Pérez, "la pròrroga de la concessió inclou com obligacions del concessionari l'execució d'una sèrie d'obres d'urbanització, edificació i portuàries".

També ha ressaltat "la modernització i millora de les instal·lacions existents, pantalanes i serveis i la construcció d'una nova escola de vela de 288 metres quadrats, amb un disseny integrat en el seu entorn per a potenciar la permeabilització del front portuari, creant zones obertes i un passeig per als vianants de 6 m d'amplària", ha informat la Generalitat en un comunicat.

Així mateix, ha assenyalat que "la Conselleria pretén seguir i millorar la línia marcada pels projectes desenvolupats en els diferents ports autonòmics, garantint l'existència d'instal·lacions adequades, millorant el nivell de serveis i afavorint la interacció del port amb el territori circumdant".

El port forma part dels ports depenents de la Generalitat, que gestiona de forma indirecta, mitjançant concessió demanial, l'activitat nàutic - esportiva.

La ubicació geogràfica i les condicions del port de Xàbia permeten acollir un sector d'activitat que es considera estructurant per al sistema portuari valencià com és la nàutica esportiva, que es troba plenament consolidada.

Igualment disposa de 406 amarres esportius l'explotació dels quals és desenvolupada en règim de concessió demanial pel Club Nàutic de Xàbia des de l'any 1981. Compta amb una superfície de terra de 6.851 metres quadrats i una làmina d'aigua de 28.663 metres quadrats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento