Comunitat Valenciana

Díaz: «La Comunitat és la pitjor finançada d'Espanya i s'ha de resoldre»

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig; la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social  Yolanda Díaz; i la delegada del Govern de la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, a Alacant.
El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig; la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social Yolanda Díaz; i la delegada del Govern de la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, a Alacant.
Joaquín Reina - Europa Press
El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig; la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social  Yolanda Díaz; i la delegada del Govern de la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, a Alacant.

La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va afirmar ahir que la Comunitat Valenciana és «la pitjor finançada d'Espanya» i que «aquest dèficit ha de ser resolt» amb celeritat amb un nou model «just» i que atenga «les realitats del que aporta en termes econòmics, de PIB i de població, i a les seues necessitats socials».

Després de mantindre a Alacant una reunió de treball amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta va recalcar sobre aquest tema que la reforma del sistema de finançament és «un dels problemes més apressants que té la Comunitat Valenciana i globalment el nostre país».

Així, després d'anunciar que Alacant acollirà el pròxim 7 d'octubre la cimera de ministres de Treball del Mediterrani 5+5, la ministra va insistir que vol ser «clara» en assenyalar que la Comunitat Valenciana és «la pitjor finançada del conjunt de l'Estat» i sobre aquest tema, va assenyalar que manté eixa afirmació «des del coneixement rigorós del que està passant en termes d'infrafinançament al nostre país».

Per tant, va subratllar Díaz, «el compromís» des de la vicepresidència segona del Govern d'abordar «el necessari finançament autonòmic just» i va avançar que el nou model ha d'atendre « les realitats» del que cada comunitat autònoma aporta, tenint en compte la seua població i les necessitats socials dels seus habitants. Per tot això, va destacar que un nou sistema, «sense cap dubte, seria un pas en un horitzó pròxim per a millorar la qualitat de vida en el conjunt del nostre país».

En aquesta línia, va insistir que el finançament autonòmic «ha de ser resulta» i va assegurar que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, «està treballant en això».

Les paraules contundents de Yolanda Díaz respecte a la reforma del sistema de finançament contrasten amb la posició de la també vicepresidenta i ministra d'Economia, Nadia Calviño, qui la setmana passada va assegurar a València que eixa reforma era «un tema complex» i que no era «una prioritat» per al Govern. Calviño es va limitar a concedir que el nou model s'aprovaria «en els pròxims anys».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento