Comunitat Valenciana

Economia amplia en 1.883.376 euros la dotació d'ajudes a la inversió per a pimes industrials

La Conselleria d'Economia Sostenible ha ampliat en 1.883.376 euros la dotació inicial d'ajudes a la inversió per a pimes industrials en 2021, atenent així totes les sol·licituds d'ajudes presentades i amb l'avaluació tècnica superada, segons fonts de la Generalitat.
Archivo - Arxiu - El Ministeri d'Hisenda ha fet públic el dèficit del conjunt de les administracions públiques
Archivo - Arxiu - El Ministeri d'Hisenda ha fet públic el dèficit del conjunt de les administracions públiques
EUROPA PRESS
Archivo - Arxiu - El Ministeri d'Hisenda ha fet públic el dèficit del conjunt de les administracions públiques

L'ampliació d'aquesta dotació s'ha publicat en el DOGV i, d'aquesta manera, es completa la resolució de les ajudes del 9 de juliol, en la qual es van concedir 40.186.222,80 euros a 608 empreses.

Sobre aquest tema, la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Rebeca Torró, ha explicat que gràcies a aquesta modificació pressupostària la Conselleria podrà concedir ajudes a altres 20 empreses més que s'havien quedat inicialment sense subvenció per falta de crèdit pressupostari, la qual cosa suposa el 100% de les sol·licituds presentades".

Així, destinarà en 2021 més de 42 milions a 628 empreses de les pimes industrials de sectors estratègics de la Comunitat Valenciana, com el calçat, ceràmic, metall-mecànic, tèxtil, joguet, marbre-pedra natural i àrids, fusta-moble i il·luminació, químic, automoció, plàstic, envasos i embalatges, paper i arts gràfiques, valorització de residus i els sectors emergents de la biotecnologia, la producció audiovisual i la producció de videojocs, dins de la quarta fase d'implantació del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana.

Torró ha destacat "la importància d'aquestes ajudes per a millorar la competitivitat i sostenibilitat de les nostres pimes industrials, ja que se subvencionen tant costos relatius a inversions en actius materials com a maquinària i millora d'equipaments, així com en actius immaterials, com a adquisició de patents, llicències, desenvolupaments industrials o coneixements inventariables".

També ha ressaltat que "amb aquestes mesures també estem recolzant el manteniment i creixement de les nostres empreses, o el que és el mateix, el manteniment de llocs de treball i la creació d'ocupació".

DESPESES SUBVENCIONABLES

Tindran la consideració de despeses subvencionables els costos externs d'adquisició o millora de maquinària, aparells, equips i altres actius materials directament vinculats a la producció, a condició que siguen necessaris per a la implantació, millora o modernització de les línies de producció.

Així mateix s'inclouen els costos externs d'adquisició, disseny a mesura, implantació i posada en funcionament d'actius immaterials com a patents i/o dissenys industrials, llicències de fabricació, programari, aplicacions, desenvolupaments i innovacions industrials realitzades per tercers per a l'empresa beneficiària.

També s'inclouen dins d'aquesta subvenció els costos de contractació externa d'enginyeria industrial necessaris per a l'execució del projecte d'inversió, i les despeses de l'auditoria per a l'elaboració de l'informe de revisió de la documentació justificativa de la subvenció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento